Aikuisten suojelu menee yli

Aikuisten yksityisyyden tunnontarkan suojaamisen sanotaan olleen merkittävä syy siihen, että helsinkiläinen 8-vuotias Eerika-tyttö joutui lopulta murhatuksi. Äitipuoli ja isä olivat käärineet tapansa mukaan lapsen lakanaan ja pressuun ja sitoneet nippusiteillä ja pakkausteipillä.

Ei siis ollut kyse siitä, etteikö Eerikan hätää olisi huomattu.

Eerikan päivittäinen rääkkääminen ja nöyryyttäminen alkoi vuonna 2010, jolloin isä sai huoltajuuden, kun äiti ei enää kyennyt huolehtimaan tytöstä. Isä sai huoltajuuden, vaikka hänet oli tuomittu Eerikan syntymävuonna lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen.

Isän luona tytön ulkoinen olemus muuttui nopeasti. Eerikan äiti, naapurit ja koulu olivat kertoneet lastensuojeluviranomaisille havainnoistaan ja huolistaan, mutta kaikkiaan 11 lastensuojeluilmoitusta eivät pelastaneet tyttöä.

Eerikan tapaus on ääriesimerkki lasten kurjasta kohtelusta, mutta ei ainoa. Joka vuosi kymmenen lasta kuolee ja satoja vammautuu perheväkivallan seurauksena.

Puolustuskyvytön lapsi tarvitsee hoivaa, turvaa ja suojelua. Tarpeet ovat lapsen oikeuksia, jotka menevät vanhempien yksityisyydensuojan ohi. Viranomaisten on otettava lapsen oikeudet tosissaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.