Ainakin kaksi uhria

Varkaudessa sattunut sieppausdraama on selviämässä. Poliisi kuulusteli perjantaina toistamiseen 12-vuotiasta tyttöä epäiltynä kolme kuukautta vanhan vauvan sieppaamisesta ja hautaamisesta lumeen. Tyttö on tunnustanut tekonsa.

Ensimmäinen tunne useimmilla tapahtumia seuraavilla lienee ollut helpotus. On hyvä, että tekijä vihdoin on selvillä. Kenenkään ei enää tarvitse pelätä.

Kyse oli vakavasta tapahtumasta. Vauva olisi saattanut pahimmassa tapauksessa menehtyä, jos häntä ei olisi löydetty ajoissa. Nyt selvittiin kaikkien onneksi säikähdyksellä.

Vauva itse ei vanhempana muista tapahtumia, mutta hänen nuoret vanhempansa muistavat. Toivomme, että tapaus ei jää varjostamaan heidän elämäänsä.

Kun lapsi sieppaa toisen lapsen, on aina olemassa ainakin kaksi uhria. On huolehdittava myös siitä, että Varkaudessa epäilty tekijä pääsee onnettoman tapauksen yli. Myös häntä ja hänen omaisiaan on autettava kaikilla niillä keinoilla, joita käytettävissä on.

Tämä on muistettava myös niiden tiedotusvälineiden, jotka kuohuttavaa tapausta seuraavat. Taakkaa ei saa kasvattaa menemällä liian lähelle.

Poliisi: Tyttö ei maininnut televisiosarjasta

Varkaudessa elettiin piinaviikko

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.