Ainakin kaksi uhria

Varkaudessa sattunut sieppausdraama on selviämässä. Poliisi kuulusteli perjantaina toistamiseen 12-vuotiasta tyttöä epäiltynä kolme kuukautta vanhan vauvan sieppaamisesta ja hautaamisesta lumeen. Tyttö on tunnustanut tekonsa.

Ensimmäinen tunne useimmilla tapahtumia seuraavilla lienee ollut helpotus. On hyvä, että tekijä vihdoin on selvillä. Kenenkään ei enää tarvitse pelätä.

Kyse oli vakavasta tapahtumasta. Vauva olisi saattanut pahimmassa tapauksessa menehtyä, jos häntä ei olisi löydetty ajoissa. Nyt selvittiin kaikkien onneksi säikähdyksellä.

Vauva itse ei vanhempana muista tapahtumia, mutta hänen nuoret vanhempansa muistavat. Toivomme, että tapaus ei jää varjostamaan heidän elämäänsä.

Kun lapsi sieppaa toisen lapsen, on aina olemassa ainakin kaksi uhria. On huolehdittava myös siitä, että Varkaudessa epäilty tekijä pääsee onnettoman tapauksen yli. Myös häntä ja hänen omaisiaan on autettava kaikilla niillä keinoilla, joita käytettävissä on.

Tämä on muistettava myös niiden tiedotusvälineiden, jotka kuohuttavaa tapausta seuraavat. Taakkaa ei saa kasvattaa menemällä liian lähelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi: Tyttö ei maininnut televisiosarjasta

Varkaudessa elettiin piinaviikko

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.