Akkujen vuoro tuoda valoa

Jatkajan löytyminen Varkauden konkurssiin menneelle akkutehtaalle on uusi lenkki siinä myönteisten talousuutisten sarjassa, joita Keski-Savosta on viime vuoden aikana tullut.

Toimintojaan saneerannut Stora Enso käänsi kelkkansa, kun se ilmoitti kasvattavansa sellutehtaansa kapasiteettia ja muuttavansa hienopaperikoneensa kartongille. Samanaikaisesti Riikinnevalle nousee ekovoimala.

Muutama vuosi sitten ilmapiiri Varkaudessa oli ahdistava. Skeptisimmät pelkäsivät Stora Ensolta vastaavia päätöksiä, joita Nokia ja Microsoft ovat omilla entisillä vahvoilla paikkakunnillaan toteuttaneet. Uuden ajan airueksi ajateltu akkuyritys European Batteries Oy ajautui sekin taloudelliseen umpikujaan.

Nyt Varkaus on taloutensa kilpailukyvyn kanssa kamppailevassa Suomessa kuin raikas tuulahdus, kun akkutehdaskin herää henkiin European Batteries Technologies Oy:n voimin.

Yritys ilmoittaa perustavansa liiketoimintansa sähköautomarkkinoille ja ympäristöystävällisesti tuotetun energian varastointiin. Työpaikkoja pitäisi tulla parissa vuodessa 60–100.

European Batteries Technologies on vetänyt toistaiseksi matalaa profiilia. Ennen kuin toiminta syksyn aikana käynnistyy, yrityksen taustahenkilöiden on kasvoillaan hyvä tulla myös julkisuuteen. Sellainen kuuluu suomalaiseen kulttuuriin. Tämän mennessä yleisesti tiedettyä on vain, että hallituksen puheenjohtajana on amerikkalainen elektroniikka-alan sijoittaja Arsen Khousnoutdinov.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Lisää liiketoimintaosaamista

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Härskit myyjät kodeissamme

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.