Akkujen vuoro tuoda valoa

Jatkajan löytyminen Varkauden konkurssiin menneelle akkutehtaalle on uusi lenkki siinä myönteisten talousuutisten sarjassa, joita Keski-Savosta on viime vuoden aikana tullut.

Toimintojaan saneerannut Stora Enso käänsi kelkkansa, kun se ilmoitti kasvattavansa sellutehtaansa kapasiteettia ja muuttavansa hienopaperikoneensa kartongille. Samanaikaisesti Riikinnevalle nousee ekovoimala.

Muutama vuosi sitten ilmapiiri Varkaudessa oli ahdistava. Skeptisimmät pelkäsivät Stora Ensolta vastaavia päätöksiä, joita Nokia ja Microsoft ovat omilla entisillä vahvoilla paikkakunnillaan toteuttaneet. Uuden ajan airueksi ajateltu akkuyritys European Batteries Oy ajautui sekin taloudelliseen umpikujaan.

Nyt Varkaus on taloutensa kilpailukyvyn kanssa kamppailevassa Suomessa kuin raikas tuulahdus, kun akkutehdaskin herää henkiin European Batteries Technologies Oy:n voimin.

Yritys ilmoittaa perustavansa liiketoimintansa sähköautomarkkinoille ja ympäristöystävällisesti tuotetun energian varastointiin. Työpaikkoja pitäisi tulla parissa vuodessa 60–100.

European Batteries Technologies on vetänyt toistaiseksi matalaa profiilia. Ennen kuin toiminta syksyn aikana käynnistyy, yrityksen taustahenkilöiden on kasvoillaan hyvä tulla myös julkisuuteen. Sellainen kuuluu suomalaiseen kulttuuriin. Tämän mennessä yleisesti tiedettyä on vain, että hallituksen puheenjohtajana on amerikkalainen elektroniikka-alan sijoittaja Arsen Khousnoutdinov.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.