Aktivisteja pallotellaan

Ympäristöjärjestö Greenpeace kertoi perjantaina, että sitä edustaneiden aktivistien tutkintavankeus saattaa jatkua kolmella kuukaudella Venäjällä. Oikeus käsittelee tutkintavankeuden pidentämistä ensi viikolla Pietarissa.

Alkuviikosta Murmanskista Pietariin siirretyssä 30 pidätetyn joukossa on myös suomalainen Sini Saarela.

Pidätykseen johtaneet tapahtumat alkoivat syyskuussa, kun suomalainen Saarela kollegoineen vastusti öljynporausta arktisilla alueilla. He kiipesivät Gazpromin Prirazlomnaja-öljynporauslautalle Petšoranmerellä, minne joukko oli matkustanut Arctic Sunrise -aluksella.

Alunperin aktivistien tutkintavankeuden piti päättyä ensi sunnuntaina.

Vaikuttaa siltä, että aktivisteja pallotellaan–aivan tarkoituksellisesti. Kyse on molemmin puolin julkisuuspelistä, ja Venäjä on nyt osoittanut osaavansa sen vähintäänkin yhtä hyvin kuin kansainvälinen ympäristöjärjestö Greenpeace.

Oikeudenkäyntien viivästyessä kansainvälinen huomio kiintyy yhä tiukemmin aktivistien kohtaloon eikä siihen, mihin Greenpeace alunperin halusi huomion kiinnittyvän eli öljynporauksen vaikutuksiin jäisillä merialueilla. Kirkolliskokouksessa puhunutta arkkipiispa Kari Mäkistä lainaten: Greenpeacen tavoite on merkityksellinen ja sitä on syytä kuulla.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Välttämättömyydestä tulee hyve

Puolueen etu ennen kaikkea

Kotimaista ruokaa pääsiäisen juhlapöytään

Hammaslääkärikoulutus muistuttaa yhteistyöstä

Mikä ei muutu

Kolmannen asteen ratkaisu

Kokemus korvaa määrän Savon EU-ehdokkaissa

Automatkoista halutaan entistä turvallisempia

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.