Alatoriin vauhtia

Kuopion keskustaan suunnitellun niinsanotun alatorihankkeen esteet ovat vihdoin poissa. Jos alkuperäiset suunnitelmat olisivat toteutuneet, rakennustyöt olisivat parhaillaan käynnissä ja valmista olisi odotettavissa vuoden kuluttua.

Tyypilliseen savolaiseen ja kuopiolaiseen tapaan valitukset ovat viivästyttäneet hanketta useilla vuosilla. Samalla luonnollisesti hinta on kohonnut. Oikeusasteet korkeinta hallinto-oikeutta myöten on nyt kuitenkin käyty ja suunnitelmia päästään vihdoin toteuttamaan.

Keskeisin ja ajankohtaisin ratkaistava kysymys liittyy kalahalliin, rakennetaanko kokonaan uusi vai säilyykö vanha kalahalli uudistettuna. Kaupunginhallitus on luvannut tehdä ratkaisunsa pikaisesti. Päätös on kierrätettävä vielä museoviraston kautta. Toivottavasti tämä kierros ei enää mutkista hankkeen suunnittelua.

Kalahallin rakentaminen kokonaan uudelleen tuo useita hyötyjä. Tarkoituksenmukainen maanalainen rakentaminen mahdollistuu, kun vanha kalahalli puretaan. Taitavasti suunniteltu uudisrakennus istuu hyvin vanhan kauppahallin kainaloon.

Kuopio on keskellä kalaisia vesiä. Huippuluokan kalaravintola voisi olla oivallinen lisä herkkusuiden houkuttelemiseksi kaupunkiin. Tuore kala ansaitsee arvoisensa kauppapaikan.

Laajaan alatorihankkeeseen liittyy myös elokuvateatterimaailman rakentaminen Anttilan katolle. Kaupungin elokuvatarjonta on pysynyt hävettävän vaatimattomana teattereiden tilaongelmien vuoksi.

Keskusta on pantava kilpailukykyiseen kuntoon nopeasti. Asiakasvirroista taistelemaan on nousemassa useita kauppakeskuksia kaupungin reuna-alueille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Poliittiset virkanimitykset rapauttavat uskottavuutta

Tahko kelpaa Venäjän eliitille

Kuopiossa ja Jyväskylässä samoja mietteitä

Liikenneverot Savon kansan bensaa juo

Leikkauskiistassa on järkevää etsiä sopua

Työtä tarjolla tositarkoituksella

Menestysnälkä ei saa polkea eettisiä arvoja

Lemmikkialan kasvu ei laannu

Yksi asia yhdessä illassa

Taksilain korjaamiselleon vankat perusteet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.