Alatoriin vauhtia

Kuopion keskustaan suunnitellun niinsanotun alatorihankkeen esteet ovat vihdoin poissa. Jos alkuperäiset suunnitelmat olisivat toteutuneet, rakennustyöt olisivat parhaillaan käynnissä ja valmista olisi odotettavissa vuoden kuluttua.

Tyypilliseen savolaiseen ja kuopiolaiseen tapaan valitukset ovat viivästyttäneet hanketta useilla vuosilla. Samalla luonnollisesti hinta on kohonnut. Oikeusasteet korkeinta hallinto-oikeutta myöten on nyt kuitenkin käyty ja suunnitelmia päästään vihdoin toteuttamaan.

Keskeisin ja ajankohtaisin ratkaistava kysymys liittyy kalahalliin, rakennetaanko kokonaan uusi vai säilyykö vanha kalahalli uudistettuna. Kaupunginhallitus on luvannut tehdä ratkaisunsa pikaisesti. Päätös on kierrätettävä vielä museoviraston kautta. Toivottavasti tämä kierros ei enää mutkista hankkeen suunnittelua.

Kalahallin rakentaminen kokonaan uudelleen tuo useita hyötyjä. Tarkoituksenmukainen maanalainen rakentaminen mahdollistuu, kun vanha kalahalli puretaan. Taitavasti suunniteltu uudisrakennus istuu hyvin vanhan kauppahallin kainaloon.

Kuopio on keskellä kalaisia vesiä. Huippuluokan kalaravintola voisi olla oivallinen lisä herkkusuiden houkuttelemiseksi kaupunkiin. Tuore kala ansaitsee arvoisensa kauppapaikan.

Laajaan alatorihankkeeseen liittyy myös elokuvateatterimaailman rakentaminen Anttilan katolle. Kaupungin elokuvatarjonta on pysynyt hävettävän vaatimattomana teattereiden tilaongelmien vuoksi.

Keskusta on pantava kilpailukykyiseen kuntoon nopeasti. Asiakasvirroista taistelemaan on nousemassa useita kauppakeskuksia kaupungin reuna-alueille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Läheltä ja vieläpä maukasta

Zelenskyn voitto avaa uusia näköaloja

Euroopan unioni ei ole jäsenvaltioilleen tavaratalo

On aika puhua kasvien geenieditoinnista

Olemme tähtipölyä, lensimme Kuuhun

Mätäkuun juttuja

Puheenjohtajan valinta ei yksin pelasta keskustaa

Rajat ovat ylittyneet

Vanha auto on tarkan talouden perusta

Perämeren lohia tappava outo tauti huolestuttaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.