Areena toisi laadukkaan lisän matkailutarjontaan

Kuopion ydinkeskustan tuntumaan suunnitellaan noin sadan miljoonan euron hintaista Areenaa (Savon Sanomat 9.3.). Rakennuskompleksiin sijoittuisivat muun muassa 200 huoneen hotelli, uintikeskus, liike- ja liikuntatilaa sekä asuinkerrostaloja.

Areena on tämän vuosikymmenen merkittävimpiä matkailuhankkeita Kuopiossa. Sen uskotaan vetävän matkailijoita muun muassa Venäjältä, jossa kylpylähotellien suosio on suuri.

Areena sijoittuisi Niiralan monttuun kuplahallin kohdalle. Alue on maankuulu jäähallistaan. Sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat muun muassa kaupunginteatteri, keilahalli ja Kuopio-halli. Vieressä oleva uimahalli todennäköisesti purettaisiin.

Ensi vuoden kesän alkuun kestävää suunnitteluvarausta kaupungilta hakevat Sporthotel Kuopio Oy, SRV Rakennus Oy ja Lapland Hotels Oy. Hanke on alkuvaiheessa, ja esimerkiksi neuvottelut rahoituksesta ovat vielä kesken.

Areenan sijoituspaikka saattaa olla ongelmallinen, ellei pysäköintitiloja saada rakennettua merkittävästi lisää. Hankkeen suunnittelijat neuvottelevat asiasta Senaatti-kiinteistöjen edustajien kanssa.

Kuopion seudun matkailussa on juuri nyt myönteinen puhuri. Kuopion ja Nilsiän mahdollinen kuntaliitos antaisi Tahkon edelleen kehittämiselle ja markkinoinnille lisäpotkua. Karttulan liittyminen toi kesämatkailuun uutta ilmettä.

Merkittävää on myös kaupan halu investoida voimakkaasti Kuopioon. Ikea avataan alkukesällä ja Ikanon liikeyritykset syksyllä.

Kaupan alalla on lähitulevaisuudessa entistä monipuolisempaa tarjontaa ja se kasvattaa turistivirtoja Kuopioon. Virrasta hyötyy koko maakunta.

Kauppatorin remontin valmistuttua Kuopion keskusta on entistä toimivampi ja monipuolisempi. Torin reunalle saneerataan parhaillaan viiden tähden hotellia. Jos kylpylähotellihanke toteutuu, Kuopion hotellitarjonnassa tapahtuu merkittävä parannus.

Vaikka matkailusta kuuluu nyt erityisen hyviä uutisia, paljon parannettavaa riittää. Kuopion seudulla tulisi hyödyntää entistä voimallisemmin luontomatkailua. Kauniista järviluonnosta tulisi tehdä todellinen matkailuvaltti.

Venäjän keskiluokan vaurastuminen on jo näkynyt Suomessa muutaman vuoden. Esimerkiksi viime vuodenvaihde ja loppiainen todistivat, että venäläiset haluavat matkailla Suomessa. He tuovat tänne paljon rahaa.

Venäläiset ovat eri tutkimusten mukaan erittäin kiinnostuneita luonnonrauhasta. Sitä Kuopion seudun matkailuyrittäjien tulisi heille myös markkinoida. Onnistuminen vaatii investointeja.

Järvialueelle tulisi rakentaa lisää laadukkaita majoitustiloja, ideoida erilaisia reitistöjä kaikille vuodenajoille. Kuntien ja liike-elämän yhteistyöllä Kuopion seudusta voidaan rakentaa muutamassa vuodessa entistä vetovoimaisempi alue.

Yliopistokaupunki Kuopion kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjonta on jo nyt laadukasta verrattuna muihin samankokoisiin kaupunkeihin. Kun kaupungin vetovoima lisääntyy, vapaa-ajan tarjontakin monipuolistuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.