Asenteet kiristyneet

Asenteet kerjäläisiä kohtaan ovat kiristyneet Suomessa. Helsingin Sanomien teettämässä kyselyssä 71 prosenttia helsinkiläisistä kieltäisi kokonaan kerjäämisen julkisilla paikoilla. Kerjäämiskieltoa vastustaa 22 prosenttia Suomen Gallupin tekemään kyselyyn vastanneista.

Nuivimmin kerjäämiseen suhtautuvat perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajat. Ikäryhmittäin vertailtuna tiukimmin kerjäämistä vastaan ovat yli 50-vuotiaat. Silti selvä enemmistö eli 65 prosenttia myös alle 35-vuotiaista kieltäisi kerjäämisen.

Kerjäläisten ilmestyminen suurten kaupunkien katukuvaan on jatkunut muutaman vuoden. Uusi aalto on odotettavissa keväällä.

Hallitus ehdotti aiemmin, että lainmuutoksella olisi kielletty aggressiivinen kerjääminen. Lakiesitys raukesi, koska perustuslakivaliokunta ei vaalikauden loppukiireissä ehdi antaa siitä omaa lausuntoaan.

Jos kerjääminen on aggressiivista, viranomaisten pitää puuttua siihen. Kerjäämiseen sinänsä on vaikea puuttua lailla.

Paras keino olisi auttaa ulkomailta Suomeen rantautuvia kerjäläisiä heidän omassa kotimaassaan. Euroopan unioni on tässä asiassa temppelin harjalla.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Lumesta tuli ympäristöpulma Helsingille

Eduskunta kompuroi tiedustelulakien kanssa

Hankkeet vivuttavat kehitystä

Kriisinhallintakeskuksen siirto paljasti politiikan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.