Asiakkaat katkerina

Ilmapiiri lennonjohtajien työehtosopimusneuvotteluissa kiristyy. Työntekijäpuoli on lisä- ja ylityökiellossa ja uhkaa aloittaa parin viikon kuluttua pistelakot, jotka toteutuessaan haittaisivat muun muassa lomalentojen sujumista. Työnseisaukset ajoittuisivat pahimpiin ruuhkahetkiin.

Työnseisauksiin osallistuisivat Suomen lennonjohtajien yhdistyksen SLJY:n jäsenet kaikilla Finavian toimipaikoilla. Lakonuhalla vauhditetaan tes-neuvotteluja, jotka ovat pahasti jumissa. Valtakunnansovittelija tulee ratkomaan erimielisyyksiä.

Erityisesti Helsinki-Vantaan kenttä on ollut työnantajien ja useiden ammattijärjestöjen välinen taistelukenttä pitkään. Jos työnseisaukset ja mahdollinen laajempi selkkaus alkavat, ne saattavat pysäyttää lentoliikenteen laajalti kotimaan ja Suomesta ulkomaille suuntautuvilla reiteillä.

Ristiriitojen syyt ovat liittyneet yleensä toimintojen ulkoistamiseen. Lentoliikenteen ylläpitämiseen osallistuu kolmisenkymmentä yritystä. Riitatilanteita nousee tämän tästä.

Lakkoilijat väittävät aina, että työtaistelu kohdistuu työnantajaan. Näin on, mutta eniten selkkauksista kärsivät asiakkaat, jotka ovat täysin syyttömiä työnseisauksiin.

Ei ole ihme, että matkustajien katkeruus lakkoilijoita kohtaa kasvaa koko ajan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.