Blokkiutuminen idullaan

Kansanedustajat jäivät tiistaina kesälomalle. Tällä kertaa loma päästiin aloittamaan hieman tavallista myöhemmin eli vasta kesäkuun viimeisenä päivänä. Tavallisesti viimeinen täysistunto on osunut juhannuksen alle. Tänä vuonna juhannus oli aikaisin ja myös huhtikuussa pidetyt vaalit pitkittivät eduskunnan kevätistuntokautta.

Seuraava eduskunnan täysistunto järjestetään näillä näkymin syyskuun 8. päivänä eli runsaan kahden kuukauden kuluttua. Jo elokuussa alkavat kuitenkin eduskuntaryhmien kesäkokoukset, joissa valmistaudutaan syysistuntokauteen.

Viimeisinä töinään eduskunta käsitteli juhannuksen alla annettua Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ensimmäistä lisätalous­arviota. Erikoista oli, että oppositioon vaalien jälkeen joutuneet SDP, vasemmistoliitto ja vihreät jättivät lisätalousarvioesitykseen yhteisen vastalauseen.

SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen esitti jo pian vaalien jälkeen, että eduskunnan vasemmistopuolueet ja vihreät muodostaisivat yhdessä varjohallituksen. Sellaista ei ainakaan toistaiseksi ole koottu, mutta yhteistä oppositiopolitiikkaa kolme puoluetta kuitenkin ovat ryhtyneet hahmottelemaan.

Sipilän hallituksessa ovat mukana eduskunnan kolme suurinta porvaripuoluetta. Sitä vastassa ovat eduskunnassa kolme seuraavaksi suurinta puoluetta, jotka tekevät yhteistyötä. Puoluekentän blokkiutuminen on idullaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.