Blokkiutuminen idullaan

Kansanedustajat jäivät tiistaina kesälomalle. Tällä kertaa loma päästiin aloittamaan hieman tavallista myöhemmin eli vasta kesäkuun viimeisenä päivänä. Tavallisesti viimeinen täysistunto on osunut juhannuksen alle. Tänä vuonna juhannus oli aikaisin ja myös huhtikuussa pidetyt vaalit pitkittivät eduskunnan kevätistuntokautta.

Seuraava eduskunnan täysistunto järjestetään näillä näkymin syyskuun 8. päivänä eli runsaan kahden kuukauden kuluttua. Jo elokuussa alkavat kuitenkin eduskuntaryhmien kesäkokoukset, joissa valmistaudutaan syysistuntokauteen.

Viimeisinä töinään eduskunta käsitteli juhannuksen alla annettua Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ensimmäistä lisätalous­arviota. Erikoista oli, että oppositioon vaalien jälkeen joutuneet SDP, vasemmistoliitto ja vihreät jättivät lisätalousarvioesitykseen yhteisen vastalauseen.

SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen esitti jo pian vaalien jälkeen, että eduskunnan vasemmistopuolueet ja vihreät muodostaisivat yhdessä varjohallituksen. Sellaista ei ainakaan toistaiseksi ole koottu, mutta yhteistä oppositiopolitiikkaa kolme puoluetta kuitenkin ovat ryhtyneet hahmottelemaan.

Sipilän hallituksessa ovat mukana eduskunnan kolme suurinta porvaripuoluetta. Sitä vastassa ovat eduskunnassa kolme seuraavaksi suurinta puoluetta, jotka tekevät yhteistyötä. Puoluekentän blokkiutuminen on idullaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.