Draama jatkuu

Valtiovarainministeriön ja Finanssivalvonnan selvitystä Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) ja Nova Groupin välisestä liiketoiminnasta ja rahavirroista odotettiin suurella mielenkiinnolla viimeistään sen jälkeen, kun Kevan toimitusjohtaja Markku Kauppinen irtisanoutui oma-aloitteisesti tehtävästään vuorokausi ennen selvityksen julkistamista.

Nyt selvityksen tulos tiedetään. Kevan päätöksenteosta ei ole löydetty mitään poikkeavaa. Kohuttu sijoitus Rovaniemen moottorikelkkatehtaaseenkin sai synninpäästön. Ennakkohälyyn nähden ministeriön ja Finanssivalvonnan selvityksen lopputulos oli täydellinen pannukakku.

Pitää muistaa, että Kevan osalta monipolvisen tapahtumaketjun keskeinen kysymys on koko ajan ollut se, onko kuntatyöntekijöiden eläkevaroja valunut puolueiden vaalirahoitukseen. Tällaisia kytköksiä ei siis ole löytynyt.

Jos Kevan toiminnasta olisi löytynyt lainvastaisuuksia, sitä olisi voinut verrata vuosikymmenen alun niin sanottuun Irak-vuotoon. Ulkoministeriön salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja kansanedustaja Anneli Jäätteenmäelle faksannut presidentin neuvonantaja Martti Manninen joutui lähtemään tehtävästään, kun näyttö löytyi. Kevassa näyttö puuttui, mutta toimitusjohtaja Kauppinen irtisanoutui itse.

Kauppisen ero edisti osaltaan työrauhan saamista Kevaan. Näin varsinkin sen jälkeen kun ilmeni, että myös Kevan hallitus haluaa yhä selvitellä ex-toimitusjohtajansa toimia. Tuntuu, että selvittämisen tarvetta riittää selvittämistenkin jälkeen.

Työrauhan palautuminen Kevassa olisi suotavaa, mutta julkisuuden keskiöstä työeläkeyhtiö ei tule häviämään vähään aikaan. Draaman kaarelta puuttuu loppu niin kauan, kun Kauppisen seuraaja on valitsematta. Poliittinen kädenvääntö asiasta on jo alkanut. Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi ilmoitti ensimmäisenä, ettei hän ole paikasta kiinnostunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.