Dramatiikkaa omasta takaa

Kristillisdemokraattien puoluehallituksen viimeviikkoinen päätös ylimääräisen puoluekokouksen koollekutsumisesta tuli ainakin puolueen ulkopuolisille yllätyksenä. Yllätys oli myös, että epäluottamus puheenjohtaja Päivi Räsästä kohtaan on niin suurta kuin se näyttää olevan.

Puolueen varapuheenjohtaja Laura Peuhkuri kuitenkin kirjoitti Facebookissa (23.6.), että ”media tuntuu liittäneen enemmän dramatiikkaa käytyyn keskusteluun, kuin mihin voin itse mukana olleena täysin yhtyä”. Peuhkuri on yksi niistä puoluehallituksen jäsenistä, jotka haluavat syrjäyttää Räsäsen.

Maanantai-iltana Peuhkuri ja Räsänen olivat yhtä aikaa TV1:n A-studion haastattelussa. Keskustelun perusteella voi arvioida, ettei median tarvitse liioitella kristillisdemokraattien kiistaa. Dramatiikkaa puolue tarjoaa julkisuuteen aivan omasta takaa.

On esimerkiksi harvinaista, että hallituspuolueen varapuheenjohtaja syyttää puolueen puheenjohtajaa epäsuorasti totuuden vastaisista lausunnoista. Peuhkurin mukaan Räsänen on ollut hyvin tietoinen häneen kohdistuvasta epäluottamuksesta, toisin kuin tämä väitti puoluehallituksen kokouksen jälkeen.

Räsäsen vastustajat aktivoituivat Euroopan parlamentin vaalien jälkeen. Syy ei ole kristillisdemokraattien äänimäärä, vaan se, että parlamentista pudonnut Sari Essayah on uskottava vastaehdokas Räsäselle.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Oppikiistoja on joka lähtöön

Teurastamojännitystä

Terroristinen väkivalta palasi Euroopan sydämeen

Kurttilan matkustelu tulee kalliiksi

Hyökkäystä odotellessa

Julmuus, jonka hyväksymme

Brexitin äärivaihtoehtojen mahdollisuudet kasvavat

Valtuusto teki viisaan päätöksen keskuskentästä

C + CH4 = x MRD

Twitter tarvitsee intervention

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.