Edessä kaikkien aikojen terassikesä

Pitkälle alkukesään ennustettu poutasää tulee kuin taivaan lahjana monille ravintoloille, jotka saavat avautua kuluttajille kesäkuun alussa. Asiakasmäärä sisällä on rajattu puoleen normaalista, mutta ulkotiloissa vastaavaa rajoitusta ei ole. Turvaväleistä huolehtiminen on kuitenkin myös terasseilla ravintoloitsijoiden vastuulla, joten käytännössä paikkamäärän puolittaminen on suositeltavaa sielläkin.

Alan vakavassa kannattavuuskriisissä moni yrittäjä pyrkii laajentamaan ulkoanniskelualuet-
ta, jos suinkin mahdollista. Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan terassit voivat pelastaa paljon, varsinkin jos sää on suotuisa.

Ääriesimerkkinä Kuopiossa kauppahallin yhteydessä toimiva Hurma ei avaa sisällä lainkaan vaan toimii laajennetulla terassilla kävelykadulla.

Helsingin kaupunki näytti suuntaa ilmoittamalla, että se toimii terassihakemuksissa kevennetyllä lupamenettelyllä ja nopeutetulla aikataululla. Samoin ovat sittemmin linjanneet muutkin Suomen suurimmista kaupungeista. Yrittäjäystävällisyys onkin pitkälti asennekysymys.

Haastavin paikka turvallisuuden kannalta lienee heti kesäkuun alussa, kun ravintolapalveluihin kohdistunut patoutunut kysyntä kerralla purkautuu. Kaikeksi onneksi avaus osuu arkipäivälle, joten ruuhkan pitäisi olla hallittavissa. Viime kädessä asiakkaat itse vastaavat siitä, että turvavälit pitävät myös loppuillasta. Kohtuukäyttö luo pohjan viihtyisälle terassikesälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ei ihan siirappiromantiikkahommaa

Metsämarjasato uhkaajäädä poimimatta

Kesäteattereissa vielä tilaa

Velvoite käyttää omaa harkintaa

Opiskelijavalinnoissa vakavia ongelmia

Ovatko kaikki lajit urheilua?

Toinen aalto ei enää yllättäisi suomalaisia

Pohjois-Savo on vahva urheilumaakunta

Junttia vituttaa väärässä paikassa, nössöä ei ollenkaan

Eläinten hyväksikäyttö johtaa kulkutauteihin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.