Edessä tasainen sarja

Yleisömäärillä mitattuna Suomen suosituin palloilusarja, jääkiekon SM-liiga pyörähtää käyntiin tänään. Kaudesta odotetaan tällä kerralla ennätyksellisen tasaista ja siksi myös yleisömäärien arvioidaan kohoavan entisestään.

Jääkiekon asiantuntijat ovat nostaneet menestysseura Oulun Kärpät liigan ennakkosuosikiksi. Oululaisten vahvuus on hyvä joukkue ja vahva talous. Kärpät on yksi niitä seuroja, jotka ovat pystyneet menemään tuloksekkaasti eteenpäin läpi haastavien taloudellisten aikojen.

Kuopion ylpeys KalPa on arvoitus. Joukkue menetti valtavasti johtajuutta, kun seuran omistaja ja entinen NHL-tähti Sami Kapanen jätti pelaamisen. Myös kaksi muuta kokenutta pelaajaa on poissa joukkueesta. Taidollisesti joukkue kestää vertailun minkä tahansa liigaryhmän kanssa. Avainkysymys on, kestääkö pelaajien henkinen kantti.

Jääkiekko on merkittävää liiketoimintaa. Seurojen tärkein tulolähde ovat yhteistyösopimukset sponsorien kanssa. Useimpien seurojen talous on kohentunut viime kaudella, vaikka talouslama puri pahasti yhteiskuntaamme. Myönteinen ilmiö on näkynyt myös Kuopiossa.

Ongelmana on Mestis, jonka seurat eivät ole kyenneet nostamaan talouttaan liigakelpoiseksi. Valoa ei edelleenkään ole näkyvissä. Se on harmillista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.