Edessä tasainen sarja

Yleisömäärillä mitattuna Suomen suosituin palloilusarja, jääkiekon SM-liiga pyörähtää käyntiin tänään. Kaudesta odotetaan tällä kerralla ennätyksellisen tasaista ja siksi myös yleisömäärien arvioidaan kohoavan entisestään.

Jääkiekon asiantuntijat ovat nostaneet menestysseura Oulun Kärpät liigan ennakkosuosikiksi. Oululaisten vahvuus on hyvä joukkue ja vahva talous. Kärpät on yksi niitä seuroja, jotka ovat pystyneet menemään tuloksekkaasti eteenpäin läpi haastavien taloudellisten aikojen.

Kuopion ylpeys KalPa on arvoitus. Joukkue menetti valtavasti johtajuutta, kun seuran omistaja ja entinen NHL-tähti Sami Kapanen jätti pelaamisen. Myös kaksi muuta kokenutta pelaajaa on poissa joukkueesta. Taidollisesti joukkue kestää vertailun minkä tahansa liigaryhmän kanssa. Avainkysymys on, kestääkö pelaajien henkinen kantti.

Jääkiekko on merkittävää liiketoimintaa. Seurojen tärkein tulolähde ovat yhteistyösopimukset sponsorien kanssa. Useimpien seurojen talous on kohentunut viime kaudella, vaikka talouslama puri pahasti yhteiskuntaamme. Myönteinen ilmiö on näkynyt myös Kuopiossa.

Ongelmana on Mestis, jonka seurat eivät ole kyenneet nostamaan talouttaan liigakelpoiseksi. Valoa ei edelleenkään ole näkyvissä. Se on harmillista.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.