Edessä värikäs kausi

Superpesiskausi Kuopiossa käynnistyy tänään, kun Puijon Pesis kohtaa Nurmon Jymyn kotikentällään. Kuopiolaisille kausi on haastava, sillä etukäteisveikkailussa joukkue on sijoitettu sarjan hännille.

PuPe säilytti viime kaudella sarjapaikkansa karsintojen kautta. Seura on ollut lisäksi talousvaikeuksissa viime vuosina. Ongelmista on kuitenkin selviydytty, ja nyt jalkeille on saatu joukkue, jolla on eväät taistella sijoituksesta kahdeksan parhaan joukkoon.

PuPe:lla on jatkossa kolme merkittävää tehtävää. Talous on saatava kestävälle pohjalle. Edustusjoukkueen on vakiinnutettava paikkansa pääsarjassa. Juniorityöhön on panostettava entistä enemmän.

Toissakausi osoitti, että pesäpallo kiinnostaa Kuopiossa. Silloin PuPe taisteli pitkään sarjan kärkipaikoista, mutta menetti otteensa loppupeleissä. Erittäin hyvää pesäpalloilun kannalta on viime kesänä Puijonlaaksoon noussut upea pesäpallokatsomo. Se on Suomen paras.

Pesäpalloinnostuksen sekä erinomaisten kenttä- ja katsomo-olosuhteiden ansiosta Pesäpalloliitto myönsi Itä-Länsi -tapahtuman järjestämisen kuopiolaisille 26.-28.6. Heti tämän jälkeen Siilinjärvellä järjestetään valtakunnallinen pesäpalloilun Tenavaleiri. Nämä kaksi suurtapahtumaa keräävät tuhansia ihmisiä Kuopion seudulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.