Edessä värikäs kausi

Superpesiskausi Kuopiossa käynnistyy tänään, kun Puijon Pesis kohtaa Nurmon Jymyn kotikentällään. Kuopiolaisille kausi on haastava, sillä etukäteisveikkailussa joukkue on sijoitettu sarjan hännille.

PuPe säilytti viime kaudella sarjapaikkansa karsintojen kautta. Seura on ollut lisäksi talousvaikeuksissa viime vuosina. Ongelmista on kuitenkin selviydytty, ja nyt jalkeille on saatu joukkue, jolla on eväät taistella sijoituksesta kahdeksan parhaan joukkoon.

PuPe:lla on jatkossa kolme merkittävää tehtävää. Talous on saatava kestävälle pohjalle. Edustusjoukkueen on vakiinnutettava paikkansa pääsarjassa. Juniorityöhön on panostettava entistä enemmän.

Toissakausi osoitti, että pesäpallo kiinnostaa Kuopiossa. Silloin PuPe taisteli pitkään sarjan kärkipaikoista, mutta menetti otteensa loppupeleissä. Erittäin hyvää pesäpalloilun kannalta on viime kesänä Puijonlaaksoon noussut upea pesäpallokatsomo. Se on Suomen paras.

Pesäpalloinnostuksen sekä erinomaisten kenttä- ja katsomo-olosuhteiden ansiosta Pesäpalloliitto myönsi Itä-Länsi -tapahtuman järjestämisen kuopiolaisille 26.-28.6. Heti tämän jälkeen Siilinjärvellä järjestetään valtakunnallinen pesäpalloilun Tenavaleiri. Nämä kaksi suurtapahtumaa keräävät tuhansia ihmisiä Kuopion seudulle.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.