Edunvalvonnan aika

Valtiovarainministeriö saa ensi viikolla ministeriöiden esitykset elvytyspaketiksi, josta on määrä päättää heti alkuvuoden aikana. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on puhunut noin sadan miljoonan euron toimenpiteistä. Avainasemassa toimenpidelistan kokoamisessa on valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kirjoitti blogissaan, että liikenneministeri Anu Vehviläisellä (kesk.) on jo melko valmis lista liikenteen väylähankkeista, joille voitaisiin osoittaa rahoitusta. Liikenneministeriön ylijohtaja Juhani Tervala myönsi Kauppalehdessä (2.1.), että tällainen lista todellakin on jo olemassa.

Pohjoissavolaisia luonnollisesti kiinnostaa Kallansiltojen kohtalo. Joko yhtä pääväyliemme hankalinta pullonkaulaa ja suoranaista turvallisuusuhkaa päästään ensi vuonna poistamaan?

Kaiken järjen mukaan Kallansiltojen pitäisi olla mukana niissä hankkeissa, joita liikenneministeriö elvytyspakettiin esittää. Samaa mieltä on muun muassa Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Tarmo Pipatti, joka Taloussanomissa mainitsi Kallansillat kohteena, jonka rakentaminen voitaisiin aloittaa jo tarvittaessa kesän korvalla.

Nyt on pohjoissavolaisen edunvalvonnan aika. Maakunnan toimijoiden on tehtävä selväksi, että Kallansiltojen uusiminen mahdollisimman pian on hanke, joka on liikenteellisesti välttämätön, mutta jolla on myös haluttua elvyttävää vaikutusta Kuopion seudulla. Kohteen suunnittelu on myös niin pitkällä, että sen toteuttaminen voidaan aloittaa nopeasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.