Edunvalvonnan aika

Valtiovarainministeriö saa ensi viikolla ministeriöiden esitykset elvytyspaketiksi, josta on määrä päättää heti alkuvuoden aikana. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on puhunut noin sadan miljoonan euron toimenpiteistä. Avainasemassa toimenpidelistan kokoamisessa on valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kirjoitti blogissaan, että liikenneministeri Anu Vehviläisellä (kesk.) on jo melko valmis lista liikenteen väylähankkeista, joille voitaisiin osoittaa rahoitusta. Liikenneministeriön ylijohtaja Juhani Tervala myönsi Kauppalehdessä (2.1.), että tällainen lista todellakin on jo olemassa.

Pohjoissavolaisia luonnollisesti kiinnostaa Kallansiltojen kohtalo. Joko yhtä pääväyliemme hankalinta pullonkaulaa ja suoranaista turvallisuusuhkaa päästään ensi vuonna poistamaan?

Kaiken järjen mukaan Kallansiltojen pitäisi olla mukana niissä hankkeissa, joita liikenneministeriö elvytyspakettiin esittää. Samaa mieltä on muun muassa Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Tarmo Pipatti, joka Taloussanomissa mainitsi Kallansillat kohteena, jonka rakentaminen voitaisiin aloittaa jo tarvittaessa kesän korvalla.

Nyt on pohjoissavolaisen edunvalvonnan aika. Maakunnan toimijoiden on tehtävä selväksi, että Kallansiltojen uusiminen mahdollisimman pian on hanke, joka on liikenteellisesti välttämätön, mutta jolla on myös haluttua elvyttävää vaikutusta Kuopion seudulla. Kohteen suunnittelu on myös niin pitkällä, että sen toteuttaminen voidaan aloittaa nopeasti.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.