Ehdokkaiden aika tulla esiin

Vajaa vuosi sitten käydyissä eduskuntavaaleissa oppositioon joutuneen keskustan puoluekokous järjestetään Rovaniemellä kesäkuussa eli melko tarkkaan kolmen kuukauden kuluttua. Kokouksen tärkeimmäksi asiaksi nousee puheenjohtajan vaali.

Nykyinen puheenjohtaja Mari Kiviniemi haluaa jatkaa pestiään. Hän saa ainakin yhden vastaehdokkaan, joka on Paavo Väyrynen.

Väyrynen on heittäytynyt puheenjohtajapeliin kaikella tarmollaan hänen kannaltaan kohtalaisen hyvin menneiden presidentinvaalien jälkeen. Väyrynen kiertää innokkaasti maata ja pohjustaa asemiaan Rovaniemen puoluekokoukseen.

Muut mahdolliset puheenjohtajaehdokkaat panttaavat omia aikomuksiaan. Kansanedustaja Mauri Pekkarinen on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta. Muina mahdollisina ehdokkaina on mainittu kansanedustaja Tuomo Puumala ja europarlamentaarikko Riikka Manner.

Ehdokkaiden olisi jo aika ilmoittautua. Kolme kuukautta ei ole pitkä aika. Puoluekokoukseen tuleville edustajille pitäisi jättää aikaa harkita.

Keskustan puoluehallitus päättää myöhemmin tässä kuussa järjestetäänkö puheenjohtajuudesta neuvoa-antava jäsenäänestys. Harkintaan vaikuttaa myös ehdokkaiden määrä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.