Ehdokkaiden aika tulla esiin

Vajaa vuosi sitten käydyissä eduskuntavaaleissa oppositioon joutuneen keskustan puoluekokous järjestetään Rovaniemellä kesäkuussa eli melko tarkkaan kolmen kuukauden kuluttua. Kokouksen tärkeimmäksi asiaksi nousee puheenjohtajan vaali.

Nykyinen puheenjohtaja Mari Kiviniemi haluaa jatkaa pestiään. Hän saa ainakin yhden vastaehdokkaan, joka on Paavo Väyrynen.

Väyrynen on heittäytynyt puheenjohtajapeliin kaikella tarmollaan hänen kannaltaan kohtalaisen hyvin menneiden presidentinvaalien jälkeen. Väyrynen kiertää innokkaasti maata ja pohjustaa asemiaan Rovaniemen puoluekokoukseen.

Muut mahdolliset puheenjohtajaehdokkaat panttaavat omia aikomuksiaan. Kansanedustaja Mauri Pekkarinen on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta. Muina mahdollisina ehdokkaina on mainittu kansanedustaja Tuomo Puumala ja europarlamentaarikko Riikka Manner.

Ehdokkaiden olisi jo aika ilmoittautua. Kolme kuukautta ei ole pitkä aika. Puoluekokoukseen tuleville edustajille pitäisi jättää aikaa harkita.

Keskustan puoluehallitus päättää myöhemmin tässä kuussa järjestetäänkö puheenjohtajuudesta neuvoa-antava jäsenäänestys. Harkintaan vaikuttaa myös ehdokkaiden määrä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.