Ehdokkaiden aika tulla esiin

Vajaa vuosi sitten käydyissä eduskuntavaaleissa oppositioon joutuneen keskustan puoluekokous järjestetään Rovaniemellä kesäkuussa eli melko tarkkaan kolmen kuukauden kuluttua. Kokouksen tärkeimmäksi asiaksi nousee puheenjohtajan vaali.

Nykyinen puheenjohtaja Mari Kiviniemi haluaa jatkaa pestiään. Hän saa ainakin yhden vastaehdokkaan, joka on Paavo Väyrynen.

Väyrynen on heittäytynyt puheenjohtajapeliin kaikella tarmollaan hänen kannaltaan kohtalaisen hyvin menneiden presidentinvaalien jälkeen. Väyrynen kiertää innokkaasti maata ja pohjustaa asemiaan Rovaniemen puoluekokoukseen.

Muut mahdolliset puheenjohtajaehdokkaat panttaavat omia aikomuksiaan. Kansanedustaja Mauri Pekkarinen on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta. Muina mahdollisina ehdokkaina on mainittu kansanedustaja Tuomo Puumala ja europarlamentaarikko Riikka Manner.

Ehdokkaiden olisi jo aika ilmoittautua. Kolme kuukautta ei ole pitkä aika. Puoluekokoukseen tuleville edustajille pitäisi jättää aikaa harkita.

Keskustan puoluehallitus päättää myöhemmin tässä kuussa järjestetäänkö puheenjohtajuudesta neuvoa-antava jäsenäänestys. Harkintaan vaikuttaa myös ehdokkaiden määrä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteinen katsomusaine johtaisi hankaluuksiin

Tutkimuksen ja koulutuksen rahoituspohja

Hajaannus alkaa uskontotunnilta

Koulu on työyhteisö siinä missä mikä muu tahansa

Savon yrityksillä lupaavia hankkeita

Keski-Suomella on kyynärpäät korkealla

Puheet kovenevat työtaistelu-uhan alla

Vuoden urheilija-listani on kääntynyt vuosi vuodelta enemmän joukkueurheilun suuntaan

Putin johtaa Venäjää hamaan tulevaisuuteen

Tämän päivän Pepit maailman reunoilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.