Ehdokkaiden aika tulla esiin

Vajaa vuosi sitten käydyissä eduskuntavaaleissa oppositioon joutuneen keskustan puoluekokous järjestetään Rovaniemellä kesäkuussa eli melko tarkkaan kolmen kuukauden kuluttua. Kokouksen tärkeimmäksi asiaksi nousee puheenjohtajan vaali.

Nykyinen puheenjohtaja Mari Kiviniemi haluaa jatkaa pestiään. Hän saa ainakin yhden vastaehdokkaan, joka on Paavo Väyrynen.

Väyrynen on heittäytynyt puheenjohtajapeliin kaikella tarmollaan hänen kannaltaan kohtalaisen hyvin menneiden presidentinvaalien jälkeen. Väyrynen kiertää innokkaasti maata ja pohjustaa asemiaan Rovaniemen puoluekokoukseen.

Muut mahdolliset puheenjohtajaehdokkaat panttaavat omia aikomuksiaan. Kansanedustaja Mauri Pekkarinen on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta. Muina mahdollisina ehdokkaina on mainittu kansanedustaja Tuomo Puumala ja europarlamentaarikko Riikka Manner.

Ehdokkaiden olisi jo aika ilmoittautua. Kolme kuukautta ei ole pitkä aika. Puoluekokoukseen tuleville edustajille pitäisi jättää aikaa harkita.

Keskustan puoluehallitus päättää myöhemmin tässä kuussa järjestetäänkö puheenjohtajuudesta neuvoa-antava jäsenäänestys. Harkintaan vaikuttaa myös ehdokkaiden määrä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Elävä kaupunki on epäselvä

Vanhemmuuden taikaa

Vesilaitoksia pitää kannustaa korjauksiin

Karjalan myyntiin olisi ollut paha tarttua

Läheltä ja vieläpä maukasta

Zelenskyn voitto avaa uusia näköaloja

Euroopan unioni ei ole jäsenvaltioilleen tavaratalo

On aika puhua kasvien geenieditoinnista

Olemme tähtipölyä, lensimme Kuuhun

Mätäkuun juttuja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.