Ehostusta tarvitaan

Kuopion kaupungilla on valmiit suunnitelmat uudistaa historiallista Väinölänniemeä (Sunnuntaisuomalainen 5.7.). Hyvä näin, sillä "Vänäri" tarvitsee ehostusta ja huolenpitoa. Kaupungin on huolehdittava, että tämä luonnonkaunis alue säilyttää vehreytensä ja monikäyttöisyytensä.

Väinölänniemi tunnetaan muualla maassa urheilutapahtumistaan. Alueella on pelattu muun muassa jalkapalloa, järjestetty yleisurheilu- ja tenniskisoja sekä takavuosina moottoripyöräilyn TT-ajoja. Kentällä on pidetty myös erilaisia suurtapahtumia, viimeksi kesäkuussa Karjalaisten kesäjuhlien päätapahtuma. Väinölänniemi on ennen kaikkea huikaisevan kaunis ulkoilu- ja virkistysalue.

Alueen puuston parannustöitä ei ole voitu tehdä suunnitellulla tavalla vaikeasta taloustilanteesta johtuen. Valittu tie on vaarallinen, sillä tällä menolla edessä on isoja ongelmia. Kukkaistutuksista luovuttiin jo vuosia sitten. Hyvä asia on, että perinteikästä Peräniemen kasinoa ehostetaan näyttävään kuntoon. Myös huvimajojen ja puistonpenkkien kunnosta pitää huolehtia.

Liikennejärjestelyjen uudelleenarviointi on tärkeää. Uimalan puoleisen rantakaistan rauhoittaminen vain kevyelle liikenteelle on paikallaan. Näin niemen turha ympäriajo loppuu. Ongelma Väinölänniemellä on ollut paikoitusalueiden vähyys. Parannusta on luvassa, mutta uusienkaan suunnitelmien toteutuminen ei ratkaise ongelmia suurtapahtumissa.

Kevyeen liikenteen väyliä tulee kehittää siten, että esimerkiksi rullaluistelijat ja polkupyöräilijät voivat liikkua niin, etteivät jalankulkijat joudu vaaraan. Ihmisille pitää luoda lisää pysähdyspaikkoja kuten esimerkiksi kahvi- ja jäätelöterasseja. Alueen yleiseen siisteyteen tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.