Ei aivan yksityisasia

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen sanoo Iltalehdelle (13.7.), ettei hän kadu sunnuntaista esiintymistään juovuksissa. Iltalehti kertoi maanantaina, että Hakkarainen oli sunnuntaina juonut itsensä juovuksiin ja nukahtanut ravintolan pöytään. Lopulta väsynyt kansanedustaja oli talutettu taksiin.

Hakkaraisen mukaan rivikansanedustajalla on lomalla oikeus olla oma itsensä, eikä hän ymmärrä julkista riepottelua. Kenenkään toisen kansanedustajan "lomaryyppyjä" ei kuulemma kytätä julkisesti.

Hakkarainen on oikeassa siinä, että poliitikkojen yksittäisiä lomaryyppyjä ei kytätäkään. Jos poliitikko kuitenkin esiintyy kaatokännissä, se noteerataan usein myös tiedotusvälineissä.

Hakkaraisen tapauksessa on otettava huomioon myös sanojen ja tekojen ristiriita. Hän on julkisesti kertonut olevansa absolutisti. Kevään ja kesän aikana ilmi tulleet tapaukset todistavat kuitenkin jotakin muuta. Näyttää siltä, että juominen ei ole aina Hakkaraisen hallinnassa.

Poliitikon julistamien arvojen ja hänen oman käyttäytymisensä välinen ilmeinen ristiriita ei enää ole hänen yksityisasiansa, vaan sillä on yhteiskunnallista merkitystä. Äänestäjillä pitää olla mahdollisuus arvioida poliitikkoja myös tästä näkökulmasta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.