Ei aivan yksityisasia

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen sanoo Iltalehdelle (13.7.), ettei hän kadu sunnuntaista esiintymistään juovuksissa. Iltalehti kertoi maanantaina, että Hakkarainen oli sunnuntaina juonut itsensä juovuksiin ja nukahtanut ravintolan pöytään. Lopulta väsynyt kansanedustaja oli talutettu taksiin.

Hakkaraisen mukaan rivikansanedustajalla on lomalla oikeus olla oma itsensä, eikä hän ymmärrä julkista riepottelua. Kenenkään toisen kansanedustajan "lomaryyppyjä" ei kuulemma kytätä julkisesti.

Hakkarainen on oikeassa siinä, että poliitikkojen yksittäisiä lomaryyppyjä ei kytätäkään. Jos poliitikko kuitenkin esiintyy kaatokännissä, se noteerataan usein myös tiedotusvälineissä.

Hakkaraisen tapauksessa on otettava huomioon myös sanojen ja tekojen ristiriita. Hän on julkisesti kertonut olevansa absolutisti. Kevään ja kesän aikana ilmi tulleet tapaukset todistavat kuitenkin jotakin muuta. Näyttää siltä, että juominen ei ole aina Hakkaraisen hallinnassa.

Poliitikon julistamien arvojen ja hänen oman käyttäytymisensä välinen ilmeinen ristiriita ei enää ole hänen yksityisasiansa, vaan sillä on yhteiskunnallista merkitystä. Äänestäjillä pitää olla mahdollisuus arvioida poliitikkoja myös tästä näkökulmasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Liikenneverot Savon kansan bensaa juo

Leikkauskiistassa on järkevää etsiä sopua

Työtä tarjolla tositarkoituksella

Menestysnälkä ei saa polkea eettisiä arvoja

Lemmikkialan kasvu ei laannu

Yksi asia yhdessä illassa

Taksilain korjaamiselleon vankat perusteet

Ylä-Savossa kytee matkailujytky, jota vauhdittavat olut ja eukonkanto

Sähkö ei ole korvannut polttomoottoreita

Muuttoliikkeessä on aina monta muuttujaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.