Ei kaikkea Pasilaan

Yleisradio on varmasti ihmeissään luottopoliitikkojensa viimeaikaisista puheista.

Ensin sanoo hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.), että Ylen olisi ehkä hyvä jättää ainakin osa suurten kansainvälisten urheilutapahtumien televisiolähetyksistä mielisuosiolla kaupallisille kanaville. Heti perään jatkaa neuvoston entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Lintilä (kesk.), että Ylen pitäisi harkita Tampereen Tohlopin tv-keskuksen lopettamista ja toiminnan keskittämistä Pasilaan.

Sekä Sasin että Lintilän perusteet ovat taloudellisia: menoissa täytyy säästää ja resurssit keskittää olennaiseen. Yhteistä näille Yle-poliitikkojen puheenvuoroille on, että molemmat on otettu julkisuudessa vastaan hyvin suurin varauksin jollei jopa tyrmäävästi.

Erityisen vaikeaa on ymmärtää keskipohjalaisen maakuntien miehen Mika Lintilän ehdotusta TV 2:n kotipesän sulkemisesta. Keskusta on puolueena esiintynyt kautta aikain hajasijoituksen esitaistelijana, joten Lintilän esitys on täyskäännös entiseen. Kun tiedetään, miten paljon alueellistamisella on ruuhka-Suomessa vastustajia, keskustan kansanedustaja tyrkyttää vapaaehtoisesti uusia aseita heidän käyttöönsä.

TV 2:n väki on Tampereella tuominnut Tohlopin alasajon. Näille vastalauseille on maakuntien syytä antaa täysi tukensa. Yle katsoo jo nykyisellään usein turhan yksipuolisesti asioita yksin Helsingin vinkkelistä, joten Tampereen vaietessa menetetään viimeinenkin vaihtoehto.

Tampereella on huomautettu Ylelle, että keskittäminen ei toisi säästöä, koska Pasilassa toimintakulut ovat Tohloppia isommat. Tämä pitää varmasti paikkansa. Järjellä ajateltuna Ylen kannattaisi itse asiassa hajauttaa toimintaansa Pasilasta Tampereen lisäksi myös muihin suuriin maakuntakeskuksiin, joissa yhtiöllä on käytössään hyvät toimitilat ja pätevää, hyvin motivoitunutta henkilöstöä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.