Ei kiirettä eläkkeelle

Suomen Pankin savolainen pääjohtaja Erkki Liikanen on saanut pitkän yhteiskunnallisen toimintansa aikana kuulla itsestään hyvinkin monenlaisia arvioita - yleensä myönteisiä, mutta joskus myös poikkipuolisia. On kuitenkin yksi asia, josta veteraani-ikään ehtinyttä mikkeliläistä ei sovi moittia: hän on ilmeisen halukas jatkamaan työuraansa niin pitkälle kuin nykyinen laki sallii.

Pankkivaltuusmiehet ovat esittämässä yksimielisesti Liikaselle seitsemän vuoden jatkopestiä keskuspankissa, ja sama on varmasti myös hallituksen kanta. Presidentti Tarja Halonen on käyttänyt nimitysoikeuttaan Suomen Pankissa joskus turhankin täysimääräisesti ja nimittänyt virkoihin omia suosikkejaan. Olisi erikoista, jos hän lähtisi torppaamaan nyt entistä puoluetoveriaan, vaikka siihen olisi jopa perusteita. Sinikka Salon eläkkeelle jäännin jälkeenhän pankin johtokunnassa ei ole ollut ketään naista.

Liikanen tulee tänä vuonna 61 vuoden ikään. Seitsemän vuotta siihen päälle, niin eläkevuodet alkavat vasta 68 vuoden iässä. Työuran pidentäjänä savolainen talousmies näyttää erinomaista esimerkkiä, vaikka hänen puolueelleen 65 vuoden eläkeikäraja on pyhä ja koskematon.

Yksityisellä puolella suuryritysten ylimmät johtajat näyttävät hyppäävän oravanpyörästä edelleen vain kuusikymppisinä. Käytännössä heidän ansionsa eivät juurikaan siitä laske, sillä eläkemiehinä he voivat jatkaa eri yhtiöitten hallituksissa kohtuullisen runsasta korvausta vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.