Ei mairittele Kuopiota

Kuopion kaupungilla on kunnianhimoiset pyrkimykset terveydenhuollossa ja yleisen hyvinvoinnin parantamisessa. Jo vuosia jatkuneen Terve Kuopio -hankkeen avulla Kuopion seudusta halutaan kehittää "johtava eurooppalainen hyvinvointiosaamisen kehitysympäristö vuoteen 2012 mennessä".

Hieno tavoite, jonka eteen on tehty myös paljon töitä. Mutta paljon on ilmeisesti vielä myös tekemättä. Ei tunnu mitenkään mairittelevalta katsoa vaikkapa tämänviikkoisten Mediuutisten etusivua, jossa kerrotaan terveydenhuollon ammattilaisille koko sivun leveydeltä, miten "Kuopio unohti lapset".

Lastenpsykiatrian tilanne on lehden mukaan surkea Kuopiossa. Potilaita olisi kyllä paljon, mutta heidän tukenaan on vain yksi sairaanhoitaja, joka hoitaa virkaansa vain puolipäiväisesti. Kaupunki on ymmärtänyt sinällään asioiden huolestuttavan tilanteen ja koettanut paikata sitä ostopalveluiden avulla. Surku vain, ettei niitäkään ole ollut juuri saatavissa.

Kaupunki on nimennyt työryhmän etsimään uusia ratkaisuja kipeän ongelman hoitoon. Tuloksia odotetaan vielä ensi vuonna. Terveelle Kuopiolle kielteisten uutisten leviämistä se ei enää estä.

Jokainen lapsi tarvitsee huolenpitoa ja erityisen paljon ne, joiden elämä ja kehitys ovat häiriintyneitä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa he saavat ammattiapua, sitä enemmän siitä on apua heille myös edessä olevina vuosina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Junttia vituttaa väärässä paikassa, nössöä ei ollenkaan

Eläinten hyväksikäyttö johtaa kulkutauteihin

Juntti käyttää väärässä paikassa

Monipaikkamaalainen kaupungissa

Korona muuttaa työelämän käytäntöjä

Poliisin toimintavalmius riippuu resursseista

Vaka vanha Matti Vanhanen

Suomalaisella matkailulla on näytön paikka

Neljä metriä on liian vähän, kun viuhtojia on paljon

Haaviston poliittista luottamusta koetellaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.