Ei paniikkia

Sikainfluenssan vaarallisuudesta liikkuu maailmalla ristiriitaisia tietoja. Osa asiantuntijoista varoittaa maailmanlaajuisesta pandemiasta, mutta yhä useamman virusekspertin mielestä kysymyksessä on luultua lievempi tauti.

On oikein, että Maailman terveysjärjestö WHO ja eri maiden terveysviranomaiset ovat ottaneet sikainfluenssan tosissaan ja varoittaneet ihmisiä. Kun kysymyksessä on pandemian uhka, monet ihmiset reagoivat tilanteeseen liiankin herkästi. Tämä on näkynyt muun muassa hengityssuojaimien hamstraamisena. Myös sikainfluenssan hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä on hankittu varmuuden vuoksi.

Sikainfluenssa on tappanut ihmisiä, mutta siitä huolimatta kansalaisten olisi säilytettävä malttinsa. Paniikinomaiset hamstraukset ja muut ylireagoinnit pahentavat tilannetta. On tärkeää, että ihmiset kuuntelevat ja ennen kaikkea uskovat asiantuntijoita.

On todennäköistä, että sikainfluenssaa löytyy yhä useammasta maasta. Ihmisten pitää kuitenkin tietää, että lääketiede pystyy nujertamaan taudin. Se leviämisen estäminen onnistuu parhaiten sisäistämällä terveysviranomaisten ja eri maiden hallitusten antamat ohjeet. Tärkeää on, ettei mikään taho lietso paniikkia. Tässä mielessä esimerkiksi medialla on valtava vastuu.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.