Ei paniikkia

Sikainfluenssan vaarallisuudesta liikkuu maailmalla ristiriitaisia tietoja. Osa asiantuntijoista varoittaa maailmanlaajuisesta pandemiasta, mutta yhä useamman virusekspertin mielestä kysymyksessä on luultua lievempi tauti.

On oikein, että Maailman terveysjärjestö WHO ja eri maiden terveysviranomaiset ovat ottaneet sikainfluenssan tosissaan ja varoittaneet ihmisiä. Kun kysymyksessä on pandemian uhka, monet ihmiset reagoivat tilanteeseen liiankin herkästi. Tämä on näkynyt muun muassa hengityssuojaimien hamstraamisena. Myös sikainfluenssan hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä on hankittu varmuuden vuoksi.

Sikainfluenssa on tappanut ihmisiä, mutta siitä huolimatta kansalaisten olisi säilytettävä malttinsa. Paniikinomaiset hamstraukset ja muut ylireagoinnit pahentavat tilannetta. On tärkeää, että ihmiset kuuntelevat ja ennen kaikkea uskovat asiantuntijoita.

On todennäköistä, että sikainfluenssaa löytyy yhä useammasta maasta. Ihmisten pitää kuitenkin tietää, että lääketiede pystyy nujertamaan taudin. Se leviämisen estäminen onnistuu parhaiten sisäistämällä terveysviranomaisten ja eri maiden hallitusten antamat ohjeet. Tärkeää on, ettei mikään taho lietso paniikkia. Tässä mielessä esimerkiksi medialla on valtava vastuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Virheeni tekevät minusta minut – "10 000 tapaa, jotka eivät toimi"

Kuopion keskustan ilme kirkastuu nopeasti

Lääkäreillä pitää olla velvoitteet julkiselle puolelle

Videot ovat tulleet jäädäkseen

Lobbarirekisteri lisää median vastuuta

Koleus kurittaa liiketoimia ja siihen on sopeuduttava

Kolmikannan tehoja mitataan nyt numeroilla

Mylläri Menocchion maailmankuva

Keskustan tilanne on vakava

Taloustaidosta ei ole omaksi oppiaineeksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.