Ei tipu, jos tapat

Hippinuoriso kävi 1960-luvulla taistoon paremman maailman ja rauhan puolesta teemalla "Make love, not war". Näin myös toimittiin, mutta tulokset tiedämme: kun yksi sota loppuu, toinen alkaa.

Antiikin kreikkalainen näytelmäkirjailija Aristofanes suositti jo pari tuhatta vuotta sitten sotien lopettamiseksi tyystin toisenlaista keinoa. Hän kuvaili Lysistrate-näytelmässään herkullisin sanan- ja juonenkääntein, miten Ateenan ja Spartan kaupunkivaltioiden naiset kyllästyivät siihen, että heidän miehensä kävivät jatkuvaa sotaa toisiaan vastaan ja päättivät tehdä siitä lopun tehokkaimmalla aseellaan - lemmenlakolla.

Ei tipu, jos tapat, näin kai tuon kreikkalaisten naisten periaatteen voisi nykykielellä tulkita.

Afrikan mahtimaihin kuuluvan Kenian naiset uskovat ilmeisesti enemmän Aristofaneeseen kuin hippeihin. Maata raatelevat sisäiset heimoriidat, jotka ovat vaatineet jo tuhansia ja taas tuhansia uhria. Nyt joukko arvovaltaisia naisia on pannut pystyyn kansanliikkeen, jonka mielestä viikon tauko sukupuolielämässä lopettaa väkivaltaisuudet pysyvästi Keniasta.

Onnea ja menestystä kenialaisille tässä yrityksessä! Uutisten mukaan naimisissa olevat naiset ovat myös luvanneet korvata yhteisvastuullisesti taloudelliset menetykset naisille, joille sukupuolinen kanssakäynti miesten kanssa on elinkeino. Se, jos mikä on solidaarisuutta siskojen kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.