Ei tipu, jos tapat

Hippinuoriso kävi 1960-luvulla taistoon paremman maailman ja rauhan puolesta teemalla "Make love, not war". Näin myös toimittiin, mutta tulokset tiedämme: kun yksi sota loppuu, toinen alkaa.

Antiikin kreikkalainen näytelmäkirjailija Aristofanes suositti jo pari tuhatta vuotta sitten sotien lopettamiseksi tyystin toisenlaista keinoa. Hän kuvaili Lysistrate-näytelmässään herkullisin sanan- ja juonenkääntein, miten Ateenan ja Spartan kaupunkivaltioiden naiset kyllästyivät siihen, että heidän miehensä kävivät jatkuvaa sotaa toisiaan vastaan ja päättivät tehdä siitä lopun tehokkaimmalla aseellaan - lemmenlakolla.

Ei tipu, jos tapat, näin kai tuon kreikkalaisten naisten periaatteen voisi nykykielellä tulkita.

Afrikan mahtimaihin kuuluvan Kenian naiset uskovat ilmeisesti enemmän Aristofaneeseen kuin hippeihin. Maata raatelevat sisäiset heimoriidat, jotka ovat vaatineet jo tuhansia ja taas tuhansia uhria. Nyt joukko arvovaltaisia naisia on pannut pystyyn kansanliikkeen, jonka mielestä viikon tauko sukupuolielämässä lopettaa väkivaltaisuudet pysyvästi Keniasta.

Onnea ja menestystä kenialaisille tässä yrityksessä! Uutisten mukaan naimisissa olevat naiset ovat myös luvanneet korvata yhteisvastuullisesti taloudelliset menetykset naisille, joille sukupuolinen kanssakäynti miesten kanssa on elinkeino. Se, jos mikä on solidaarisuutta siskojen kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.