Elsi Kataisen aikeet europarlamentissa ansaitsevat tuen

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, pielavetinen kansanedustaja Elsi Katainen varmisti torstaina aiem­min ennakoidun tiedon, että hän siirtyy ensimmäisen varajäsenen paikalta Euroopan parlamentin jäseneksi. Ilmoitus oli odotettavissa, kun europarlamentti keskiviikkona valitsi Hannu Takkulan Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi.

On ymmärrettävää, että Katainen ei vielä halua lyödä lukkoon tulevaisuudensuunnitelmiaan sen suhteen, tavoitteleeko hän jatkossa ensisijaisesti europarlamentin paikkaa vai kansanedustajuutta vuoden 2019 vaaleissa.

Torstaisten linjaustensa perusteella on pääteltävissä, että Katainen ei aio olla jouten europarlamentissa. Hän katsoo, että europarlamentissa on huolehdittava Suomen kansallisista eduista paitsi maatalouspolitiikassa myös rakennerahastoasioissa ja aluepoliittisissa ratkaisuissa.

On hyvä, että nimenomaan agrologi-amk ja maatalousyrittäjä Katainen perii Takkulan parlamenttipaikan lisäksi myös Takkulan valiokuntapaikat, jotka ovat aluekehitys- ja maatalousvaliokunnissa.

Torstaina Katainen osoitti, että hän on valmistautunut puolustamaan myös kestävän metsätalouden periaatteita EU:ssa, kun paine metsiä ja metsätaloutta kohtaan kasvaa jatkuvasti. Kataisen ilmoittamat aikeet ansaitsevat maasta ja metsästä elävän Itä-Suomen tuen.

Elsi Kataisen ratkaisun seurauksena eduskuntaan nousee liperiläinen Eero Reijonen, jolla on entuudestaan kokemusta eduskunnasta jo kolmen kauden verran. Kataisen europarlamenttipestin huono puoli onkin siinä, että Pohjois-Savo menettää yhden edustajansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuopio irtisanoo henkilöstöään – vanhustenhoitoa uhkaa työvoimapula

Vasemmistoliitto iskee nyt perussuomalaisten kylkeen

Tieteenvastustus ei kasvakaan

Kova leipä, pehmeä markkinointi

Suomi mukaan maailman jalkapalloperheeseen

Kanttila ei tule kuntoon hurskastelulla

Kolmen lapsen politiikkaan

Kusti ei voi polkea paikallaan

Ihmisoikeussopimuksen rikkomus häpeä Suomelle

Vasemmistoliiton pitää keksiä parempaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.