Enfo kurkottaa kohti uusia haasteita

Kuopiolainen digitaalinen palvelutalo Enfo on ilmiselvästi siirtymässä uuteen kehitysvaiheeseen. Muutoksista kielii toimitusjohtajan vaihdos, kun yritystä pitkään ja menestyksellisesti luotsannut Arto Herranen siirtyy hallituksen jäseneksi ja myöhemmin muihin tehtäviin.

Muitakin merkkejä muutoksista on. Yrityksen hallituksen puheenjohtaja on diplomi-insinööri ja filosofian tohtori Anssi Lehikoinen, joka ilmoitti viime keväänä olevansa innostunut yrityksen murrosvaiheessa uusien sekä perinteisten liiketoimintojen yhteisistä mahdollisuuksista. Lehikoista pidetään dynaamisena muutosjohtajana, jolla on kokemusta liiketoiminnan kehittämisestä ”ketterin menetelmin”. Keväällä hallitukseen nousi uutena jäsenenä Mikko Laine, joka on puolestaan yritysjärjestelyihin erikoistuneen Broadius Partners Oy:n osakas.

Tiistaina Enfon hallitus kertoi nimittäneensä yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Seppo Kuulan, joka on ollut vuodesta 2010 lähtien ohjelmistoyhtiö Siili Solutions Oyj:n toimitusjohtaja.

Enfo on pitänyt listautumista pörssiin pitkään yhtenä mahdollisena vaihtoehtona. Kuula tietää, mitä listautuminen merkitsee ja mitä se hyödyttää, koska hän on sen tien yhden yhtiön johdossa kulkenut.

Tällä hetkellä osuuskunta KPY omistaa Enfosta 85 prosenttia. Jos Enfo listautuisi, KPY:lle avautuisi mahdollisuus vapauttaa omistukseen sitoutuneita pääomia mahdollisiin uusiin sijoituskohteisiin ja hajauttaa riskiä esimerkiksi muille toimialoille. Enfon lisäksi KPY:n suuromistuksia ovat muun muassa Voimatel ja Vetrea.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.