Erilainen talvisota

Tasan 70 vuotta sitten suuri osa suomalaisista miehistä oli ase kädessä puolustamassa isänmaata. Myös kotirintama kesti. Talvisota on kunniakas luku Suomen historiassa.

Nyt käydään erilaista talvisotaa, johon siihen osallistuu koko kansa. Nyt ei taistella suurta ja ylivoimaista naapurimaata vastaan, vaan hyökkääjä on lumi.

Luminen talvi on saanut Suomen sekaisin. Junat eivät kulje, ja jos kulkevatkin, eivät ainakaan aikataulussa. Metsiä eivät pirsto tykinkuulat, vaan puitten oksiin sitkeästi takertunut lumi.

Eniten uhreja ovat kuitenkin vaatineet lumiset katot.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kehotti torstaina virkansa puolesta kiinteistönomistaja välittömästi poistamaan lunta rakennusten katoilta. Muutama rakennus ehti jo sortua lumikuorman alla. Lisää lunta tuli viikonvaihteessa.

Suomalaiset noudattivat ministerin kehotusta. Seuraus oli, että kuluneen viikon aikana ainakin sata miestä on pudonnut katoilta ja loukannut itsensä. Vakavin tapaus sattui Leppävirralla, jossa mies sai surmansa pudottuaan katolta.

Painava lumikuorma on vaarallinen, mutta vähintään yhtä vaarallista on kivuta katolle poistamaan lunta ilman asianmukaista turvavarustusta. Se suomalaisten miesten pitäisi nyt työn touhussa muistaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hoblaa, huudahti Antti Rinne

Huawei-boikotti haastaa esineiden internetiä

Pohjanmaan ihmetauti

KYSin hieno tarina ansaitsee lujaa tukea jatkossa

Kirkon kohtalon kysymykset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.