Etelästä pohjoiseen

Pohjois-Savossa on nyt nähty sekin ihme, että etelä ei aina ime työvoimaa pohjoisesta vaan joskus myös pohjoinen imee etelästä.

Lähes 30 työtöntä tai työttömyysuhan alaista keskisavolaista tutustui tiistaina Ylä-Savon työpaikka- ja koulutustarjontaan.

Munakennotehdas Hartmannin ovien sulkeutuminen merkitsee 45 työntekijän töiden loppumista Varkaudessa. Vastaavasti Ylä-Savossa avautuu uusia työpaikkoja, kunhan esimerkiksi bioöljyjalostamo Green Fuel Nordic aloittaa toimintansa.

Työttömien matka etelästä pohjoiseen olikin järjestetty nimenomaan Green Fuel Nordicin rekrytointikoulutuksen markkinoimiseksi. Koulutus alkaa ensi keväänä ja mukaan pääsee 60 ihmistä.

Esimerkkitapaus osoittaa jälleen kerran, että kuntien sijainnilla ole välttämättä merkitystä työpaikkojen tarjonnan suhteen.

Millä sitten on merkitystä? Sillä tietysti, että kunnassa sattuu olemaan menestyvä yritys, joka haluaa pysytellä paikkakunnalla, vaikka liiketoiminnan kannalta edullisempiakin paikkoja olisi kenties tarjolla.

Ylä-Savossa menestyviä teollisuusyrityksiä on nyt monta. Keski-Savossa menee nyt ehkä heikommin, mutta senkin vuoro tulee vielä. Tärkeää olisi löytää uutta teollisuutta myös Kuopioon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.