Etelästä pohjoiseen

Pohjois-Savossa on nyt nähty sekin ihme, että etelä ei aina ime työvoimaa pohjoisesta vaan joskus myös pohjoinen imee etelästä.

Lähes 30 työtöntä tai työttömyysuhan alaista keskisavolaista tutustui tiistaina Ylä-Savon työpaikka- ja koulutustarjontaan.

Munakennotehdas Hartmannin ovien sulkeutuminen merkitsee 45 työntekijän töiden loppumista Varkaudessa. Vastaavasti Ylä-Savossa avautuu uusia työpaikkoja, kunhan esimerkiksi bioöljyjalostamo Green Fuel Nordic aloittaa toimintansa.

Työttömien matka etelästä pohjoiseen olikin järjestetty nimenomaan Green Fuel Nordicin rekrytointikoulutuksen markkinoimiseksi. Koulutus alkaa ensi keväänä ja mukaan pääsee 60 ihmistä.

Esimerkkitapaus osoittaa jälleen kerran, että kuntien sijainnilla ole välttämättä merkitystä työpaikkojen tarjonnan suhteen.

Millä sitten on merkitystä? Sillä tietysti, että kunnassa sattuu olemaan menestyvä yritys, joka haluaa pysytellä paikkakunnalla, vaikka liiketoiminnan kannalta edullisempiakin paikkoja olisi kenties tarjolla.

Ylä-Savossa menestyviä teollisuusyrityksiä on nyt monta. Keski-Savossa menee nyt ehkä heikommin, mutta senkin vuoro tulee vielä. Tärkeää olisi löytää uutta teollisuutta myös Kuopioon.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.