Eukonkanto hurmaa

Ylä-Savon kansainvälisin tapahtuma Sonkajärven eukonkanto järjestetään 13. kerran tässä viikonvaihteessa. Tapahtuma on vuosien aikana noussut kansainväliseksi "hitiksi", ja siitä on ollut paljon uutiskoosteita kansainvälisissä medioissa. Kansainvälinen linja jatkuu myös nyt. Mukana on 14 maata ja 48 paria, joista 26 on ulkomaalaisia.

On hienoa, että järjestäjillä on riittänyt energiaa ja yhteistyökumppaneita järjestää tapahtuma vuodesta toiseen. Eukonkanto tuo maailmankartalle paitsi Sonkajärveä, niin myös Ylä-Savoa ja Suomea. Tapahtuma on luonteeltaan letkeä, hauska ja sosiaalinen, ja siksi se on saanut suuren suosion ulkomailla.

Sonkajärven kunnassa asuu noin 5 000 ihmistä. Kisaviikonlopuksi on odotettavissa sama määrä vieraita, joten pienen kunnan asukasluku tuplaantuu hetkellisesti. Tapahtuma tuo varmasti rahaa niin järjestäjille kuin monille yrityksille ja kaupoille. Tärkeintä on kuitenkin laaja medianäkyvyys, joka mahdollistaa tapahtuman tehokkaan markkinoinnin tulevina vuosina.

Eukonkanto-tapahtumaa pitää kehittää ja tuotteistaa koko ajan. Organisaatio onkin tehnyt tässä mielessä parhaansa. Tästä on osoituksena eukonkannon maraton, joka järjestettiin eilen ensimmäisen kerran tapahtuman historiassa. Järjestäjät kehittävät varmasti jatkossa yleisölleen lisää "koukkuja", joilla paikalle houkutellaan yhä enemmän väkeä.

Eukonkantoteeman ympärille voisi rakentaa myös ympärivuotista turismia. Paikalliset järjestäjät katsovat, ettei kehitystyötä voi vielä viedä niin pitkälle. Resurssit ovat organisaattorien mielestä liian pienet. Eukonkanto on lyönyt itsensä läpi niin hyvin kansainvälisesti ja kansallisesti, että tapahtuman rahoituspohjan parantamista tulisi pohtia alueellisin voimin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

EU-armeijaa pidetään hähmäisenä federalistien unelmana – Sotilaallinen yhteistyö on kuin tilkkutäkin ompelemista

Koulureppujen tarina

Tuomio puhdistaa ilmaa Puolustusvoimissa

Sateenkaariväen sanomaa ei voi enää vaientaa

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.