Eukonkanto hurmaa

Ylä-Savon kansainvälisin tapahtuma Sonkajärven eukonkanto järjestetään 13. kerran tässä viikonvaihteessa. Tapahtuma on vuosien aikana noussut kansainväliseksi "hitiksi", ja siitä on ollut paljon uutiskoosteita kansainvälisissä medioissa. Kansainvälinen linja jatkuu myös nyt. Mukana on 14 maata ja 48 paria, joista 26 on ulkomaalaisia.

On hienoa, että järjestäjillä on riittänyt energiaa ja yhteistyökumppaneita järjestää tapahtuma vuodesta toiseen. Eukonkanto tuo maailmankartalle paitsi Sonkajärveä, niin myös Ylä-Savoa ja Suomea. Tapahtuma on luonteeltaan letkeä, hauska ja sosiaalinen, ja siksi se on saanut suuren suosion ulkomailla.

Sonkajärven kunnassa asuu noin 5 000 ihmistä. Kisaviikonlopuksi on odotettavissa sama määrä vieraita, joten pienen kunnan asukasluku tuplaantuu hetkellisesti. Tapahtuma tuo varmasti rahaa niin järjestäjille kuin monille yrityksille ja kaupoille. Tärkeintä on kuitenkin laaja medianäkyvyys, joka mahdollistaa tapahtuman tehokkaan markkinoinnin tulevina vuosina.

Eukonkanto-tapahtumaa pitää kehittää ja tuotteistaa koko ajan. Organisaatio onkin tehnyt tässä mielessä parhaansa. Tästä on osoituksena eukonkannon maraton, joka järjestettiin eilen ensimmäisen kerran tapahtuman historiassa. Järjestäjät kehittävät varmasti jatkossa yleisölleen lisää "koukkuja", joilla paikalle houkutellaan yhä enemmän väkeä.

Eukonkantoteeman ympärille voisi rakentaa myös ympärivuotista turismia. Paikalliset järjestäjät katsovat, ettei kehitystyötä voi vielä viedä niin pitkälle. Resurssit ovat organisaattorien mielestä liian pienet. Eukonkanto on lyönyt itsensä läpi niin hyvin kansainvälisesti ja kansallisesti, että tapahtuman rahoituspohjan parantamista tulisi pohtia alueellisin voimin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.