Eurokentät iso haaste

Kuopion Palloseuran kannattajat kehittivät reilut kolme vuosikymmentä sitten sloganin "hoppee on häppee". Tuolloin KuPSilla oli takanaan todelliset menestysvuodet Suomen mestaruuksineen ja faneille kelpasi vain kulta. Ajat ovat nyt muuttuneet. Kun KuPS nappasi kaikkien jalkapalloihmisten hämmästykseksi SM-hopeaa Veikkausliigassa lauantaina, kuopiolaiset juhlivat sarjan kakkossijaa kuin mestaruutta. Tämän ymmärtää hyvin, sillä edellisestä mitalista - joka sekin oli hopeinen - on aikaa 31 vuotta.

KuPSin mitaliketju katkesi, kun seura ei kyennyt pitämään silloisista tähtipelaajistaan kiinni. Merkittävä osa heistä siirtyi Oulun Palloseuraan. Tästä alkoi kolme vuosikymmentä kestänyt kuiva kausi, johon on kuulunut myös hissiliike Veikkausliigan ja Ykkösen välillä. Seuran talous ollut ajoittain pahasti kuralla. KuPSin ja jalkapallon suuri ystävä, pankinjohtaja Ari Lahti pelasti seuran konkurssilta vuonna 2006. Siitä hetkestä käynnistyi "kanarialintujen" paluu kohti suurta menestystä.

Kuopio on perinteikäs jalkapallokaupunki. "Kaapunnin poekiin" paluu kansainvälisille kentille on upea asia. KuPS ansaitseekin lämpimät onnittelut. Arki koittaa kuitenkin juhlan jälkeen. Huomattava osa pelaajien jatkosopimuksista on allekirjoitettu, mutta paljon on vielä auki. Seuran menestys ajoittui hetkeen, jolloin maan talous on elpynyt lamasta.

Paremmat ajat heijastuvat toivottavasti myös kuopiolaiseen jalkapalloiluun. Joukkueen rakentaminen ei ole halpaa työtä. On lisäksi kyseenalaista, voidaanko europelejä pelata Keskuskentällä sen keskeneräisyyden vuoksi. Edessä ovat haasteelliset ajat. KuPSin ensi kauden tavoite on - tai ainakin pitäisi olla - hyvin selkeä: Suomen mestaruus ja menestyminen eurokentillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Neljä metriä on liian vähän, kun viuhtojia on paljon

Haaviston poliittista luottamusta koetellaan

Kun Rautalampi tonttejaan pierulla myi

Jalkapannat hiertävät hallitustaipaleella

Puolueissa on viimein katsottava peiliin

Sisäisen linnakkeen vangit

Seksilakeja kiristettävä pulmista huolimatta

Politiikassa aika on hyvin suhteellista

Kansalle urheiluhuveja vastuullisesti

Lain ja valvonnan puutteet mahdollistavat riiston

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.