Eurokentät iso haaste

Kuopion Palloseuran kannattajat kehittivät reilut kolme vuosikymmentä sitten sloganin "hoppee on häppee". Tuolloin KuPSilla oli takanaan todelliset menestysvuodet Suomen mestaruuksineen ja faneille kelpasi vain kulta. Ajat ovat nyt muuttuneet. Kun KuPS nappasi kaikkien jalkapalloihmisten hämmästykseksi SM-hopeaa Veikkausliigassa lauantaina, kuopiolaiset juhlivat sarjan kakkossijaa kuin mestaruutta. Tämän ymmärtää hyvin, sillä edellisestä mitalista - joka sekin oli hopeinen - on aikaa 31 vuotta.

KuPSin mitaliketju katkesi, kun seura ei kyennyt pitämään silloisista tähtipelaajistaan kiinni. Merkittävä osa heistä siirtyi Oulun Palloseuraan. Tästä alkoi kolme vuosikymmentä kestänyt kuiva kausi, johon on kuulunut myös hissiliike Veikkausliigan ja Ykkösen välillä. Seuran talous ollut ajoittain pahasti kuralla. KuPSin ja jalkapallon suuri ystävä, pankinjohtaja Ari Lahti pelasti seuran konkurssilta vuonna 2006. Siitä hetkestä käynnistyi "kanarialintujen" paluu kohti suurta menestystä.

Kuopio on perinteikäs jalkapallokaupunki. "Kaapunnin poekiin" paluu kansainvälisille kentille on upea asia. KuPS ansaitseekin lämpimät onnittelut. Arki koittaa kuitenkin juhlan jälkeen. Huomattava osa pelaajien jatkosopimuksista on allekirjoitettu, mutta paljon on vielä auki. Seuran menestys ajoittui hetkeen, jolloin maan talous on elpynyt lamasta.

Paremmat ajat heijastuvat toivottavasti myös kuopiolaiseen jalkapalloiluun. Joukkueen rakentaminen ei ole halpaa työtä. On lisäksi kyseenalaista, voidaanko europelejä pelata Keskuskentällä sen keskeneräisyyden vuoksi. Edessä ovat haasteelliset ajat. KuPSin ensi kauden tavoite on - tai ainakin pitäisi olla - hyvin selkeä: Suomen mestaruus ja menestyminen eurokentillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Hallitus ei saa katsella kuntien ahdinkoa sivusta

Hutiloinnin hinta

Liian hyviä neuvoja

Turkki pelaa kyynistä peliä, jota heikko EU vain moittii

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.