Europarlamenttiin kaivataan metsäosaamista

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan ensi helmikuussa mitä todennäköisimmin. Hänen omien sanojensa mukaan niin käy, ellei hän tule valituksi Suomen tasavallan presidentiksi. Väyrynen syrjäyttää eduskunnasta varamiehensä Mikko Kärnän.

Näillä näkymin Väyrysen lisäksi myös toinen keskustan listoilta valittu europarlamentaarikko jättää tehtävänsä europarlamentissa, sillä Hannu Takkulan kerrotaan siirtyvän Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi.

Tehtävänsä europarlamentissa ensin jättävän tilalle nousee pielavetinen kansanedustaja Elsi Katainen. Hänen paikalleen eduskuntaan nousee puolestaan liperiläinen Eero Reijonen, joka jäi viime eduskuntavaaleissa varasijalle kolmen eduskuntakauden jälkeen. Seuraavana europarlamenttiin ponnistaa varasijalta Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, joka on ilmoittanut toistaiseksi vasta harkitsevansa tehtävän vastaanottamista.

Vaikka seuraaviin europarlamentin vaaleihin on ensi keväänä aikaa enää vähän toista vuotta, pikavisiitti antaa mahdollisuuden kokeilla, kiinnostaako työ Euroopan tason asioiden parissa. Toivottavasti kiinnostaa.

Tilausta europarlamentissa on erityisesti verkostoitumiskykyiselle ja osaavalle metsäasiantuntijalle, mistä hyvä osoitus on loppunäytöstään odottava taistelu lulucf-asetuksesta. Se ei ole mennyt tähän saakka suomalaisittain kovin hyvin.

Jos uudet europarlamentaarikot ovat Katainen ja Pentikäinen, metsäasiantuntemus lisääntyy, sillä Katainen on myös agrologi-amk ja maatilayrittäjä ja Pentikäinen puolestaan koulutukseltaan metsänhoitaja.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.