Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Toukokuun alkupäivinä näkyi monissa tiedotusvälineissä uutisia merikarvialaisesta K-marketista, jonka kauppiaspariskunta oli ryhtynyt tuumasta toimeen helpottaakseen kotimaisten tuotteiden löytämistä kaupan hyllyiltä. Idea oli yksinkertainen. Kauppiaat sijoittivat Hyvää Suomesta -merkkejä hyllynreunaan niihin kohtiin, joista löytyy kotimaisuusmerkillä varustettuja tuotteita. Esimerkki on saanut jo seuraajia niin kuin toimivat ideat useimmiten saavat.

Hyvää Suomesta -joutsenlippumerkki pakkauksessa todistaa, että tuote on valmistettu vähintään 75-prosenttisesti kotimaisista raaka-aineista, mutta niin, että tuotteen sisältämä liha, kala, kananmuna ja maito ovat aina sataprosenttisesti kotimaisia. Joutsenlipputuotteen hankinnalla kuluttaja tukee myös suomalaisen elintarviketyöläisen työtä. Onkin tärkeää huomata, että merkkiä ei saa tuote, joka on pakattu ulkomailla, vaikka se muutoin täyttäisi merkin saamisen edellytykset. Tällaisia tuotteita on suurimmilla lihataloilla useita.

On arkipäivää, että ruokakauppojen hyllyillä on paljon sellaisia tuotteita, joita voisi luulla alkuperältään ja raaka-aineiltaan kotimaiseksi, mutta jotka eivät todellisuudessa ole edes eurooppalaisia saati suomalaisia.

Jokseenkin joka vuosi kyselytutkimusten tulokset todistavat, miten suomalaiset arvostavat kotimaista ruokaa ja haluavat myös maksaa siitä enemmän kuin ulkomaisesta. Esimerkiksi viime syksynä Suomi syö -tutkimus kertoi, että 78 prosenttia suomalaisista pitää tärkeänä syödä kotimaista ruokaa.

Onkin luontevaa, että ruokakaupat helpottavat kotimaisten tuotteiden löytämistä. Sopii toivoa, että fiksuja ruokakauppoja löytyy lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vereslihalla

Sote-palvelujen järjestämisessä liikaa vaihtelua

Hallituksen on kannettava vastuunsa turvallisuudesta

Uusi hallitus tarvitsee vahvan alun

Pohjoinen lämpeni ja poro nääntyi nälkään

Vastakkainasettelun ilmapiirissä on kiky-lisää

Kalakukon nimisuoja ei toimi toivotusti

Osataanko yhteisöllisyyttä arvostaa ja johtaa?

Hyvä elämä, armelias kuolema, mielellään ei jäisen vuoren huipulla

Hallituksen on tärkeintä ryhtyä nyt oikeisiin töihin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.