Finland Ice Marathon on hieno Kuopion mainos

Tänä vuonna sää on todella suosinut Finland Ice Marathonin järjestelyjä. Jää on hyvässä kunnossa, vaikka järjestäjien mielestä se voisi olla parempikin. Säätuuri näyttää myös jatkuvan. Pakkassäätä on luvassa koko viikoksi, lunta saattaa sataa torstaina ja perjantaina, mutta muutoin on poutaa.

Ohjelma osoittaa jälleen, miten kuopiolaiset ovat ottaneet tapahtuman omakseen. Koululaisluistelut käynnistävät tapahtuman huomenna, ja jo torstaina 12,5 kilometrin mittainen rata on varattu kilpailijoille harjoituskäyttöön. Perjantai alkaa nastapyöräilyllä ja päättyy kuutamoluisteluun matkustajasatamassa. Lauantai on varsinainen luistelupäivä, mutta sekaan mahtuu myös 50 kilometriä potkukelkkailua. Sunnuntaina Kallaveden jäällä luistelijat ja sauvaluistelijat kilpailevat kuntosarjoissa.

Nyt jäämaratontapahtuma järjestetään 34. kerran. Luistelun historia ulottuu kuitenkin Kuopiossa paljon pitemmälle, aina 1800-luvun puoliväliin. Varsinaista seuratoimintaa luistelijoilla on ollut 1900-luvun alusta lähtien. Alkuvuosikymmeninä nuoret tapasivat luistinradalla, kuuntelivat musiikkia ja olivat pelisillä. Ennen äänilevyaikaa luistelijoiden viihdyttämisestä huolehti torvisoittokunta kaksi kolme kertaa viikossa. Ohjelmassa oli valsseja kaunoluistelijoilla ja marsseja pikaluistelijoille. Toisi nostalgista tunnelmaa, jos musiikki soisi kuin ennen. Mikään ei kai estä Kuopion Luisteluseuraa ja Pohjois-Savon Liikuntaa ottamasta puhallinmusiikkia uudelleen ohjelmaan?

Jäämaraton on hieno Kuopion mainos, joka näkyy kansainvälisestikin. Siitä kannattaa ottaa kaikki irti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Totuudessa pysyminen ei aina ole ihan yksinkertainen juttu

Viranomaisia on varjeltava maalittamiselta

Kirkon rahat eivättahdo riittää seiniin

Ensi joulu sai muuttaa historian!

Postista al-Holiin

Britit halusivat päättää jahkailun brexitistä

Kinkku kuuluu yhä suomalaiseen joulupöytään

Tähtipölyä joulukuusen ympärillä

Valistunutta uskoa

Pohjois-Savon lasten huono kunto vaatii selvityksiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.