Hallitus on oikealla asialla

Koulujen työrauhan parantamisyritykset lakimuutoksin ovat erittäin tervetulleita.

Hallitus onkin oikealla asialla, kun se ehdottaa, että opettajat ja rehtorit saisivat ottaa haltuunsa oppilaiden tavaroita opetusympäristön turvallisuuden ja työrauhan nimissä. Oppilaan tavarat olisi siis välttämättömissä tilanteissa lupa tarkastaa.

Hyvä ajatus on sekin, että koululainen voitaisiin määrätä puhdistamaan likaamansa koulun omaisuus, jos tekijä olisi varmuudella tiedossa. Vastuu omista teoista on tarpeellista oppia ymmärtämään.

On ymmärrettävää, että opettajien ja rehtorien oikeuksien kasvattaminen närästää monia oppilaita ja varsinkin heidän isiään ja äitejään. Mielivaltaisesti toimineet 1970-luvun opettajat ovat vielä niin muistissa, ettei heidän tapojaan toivota takaisin. Sellaisesta ei kuitenkaan vaikuta olevan kysymys.

Lakiesitys määrittelee, että opettaja ja rehtori voivat tarkastaa oppilaan tavarat, jos on perusteltu ja ilmeinen syy epäillä tavaroiden sisältävän esineitä, joiden hallussapito on laissa kielletty tai ne ovat vaarallisia tai joiden kouluun tuomiseen ei ole hyväksyttävää syytä.

Hallitus tähtää viisaasti myös ongelmien ennaltaehkäisyyn. Kasvatuskeskustelut sekä jälki-istunnossa teetettävät tehtävät ja harjoitukset ovat omiaan hillitsemään oppilaiden häiriöhaluja.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.