Hallitus pelaa jälleen nimitysrulettia

Ei aikaakaan, kun hallitus valitsi sisäministeriön kansliapäälliköksi yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän. Taustaltaan vihreän Pimiän poimi tehtävään sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), joka edeltäjiensä tapaan vihreiden puheenjohtajana oli aiemmin arvostellut poliittisia virkanimityksiä.

Pimiän kansliapäällikkyyttä on vaikea pitää Ohisalolta muuna kuin puhtaana poliittisena virkanimityksenä. Vahvana vaihtoehtona oli esimerkiksi Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari. Kysymys kuuluu, oliko Pelttarin rasite valinnassa kokoomustausta. Vastaus on helposti kyllä. Kokoomus on oppositiossa.

Ministerien näppejä polttelee taas kansliapäällikkönimitys. Vaikutusvaltaiseen tehtävään rahaministeriössä täytyy löytää seuraaja Martti Hetemäelle. Valinnan vaikeudesta kertoo, että hakuaika meni umpeen jo lokakuun lopussa.

Hetemäen seuraajaksi on ehdolla kuusi henkilöä, joista yksi on savolaisillekin tuttu Päivi Nerg. Keskusta on Nergin kannalla, mutta erityisesti sosiaalidemokraatit näkevät hänen painolastinaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana kaatuneen sote-uudistuksen. Nerg johti virkamiehenä sote-valmistelua.

Keskusta on joutunut demarivetoisissa Antti Rinteen ja Sanna Marinin hallituksessa melkoiseen ristipaineeseen. Jos demarit jyräävät valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) hänen ministeriössään, se ei ole omiaan vahvistamaan puoluejohtajan asemaa keskustan kentässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Punaa huuliin huulipunahallituksen kunniaksi

Elämä voittaa lopulta tänäkin pääsiäisenä

Joukkokuolema Kiuruvedellä kauhistuttaa

Suomen varautumisessa suojainten kokoinen aukko

Kausityöntekijät saatava liikkeelle heti

Mökin kevätsiivous odottaa

Finnpulpin tulevaisuus on edelleen avoin

Huutavan ääni huutamattakin

Hoivakotien vanhukset haavoittuvassa asemassa

Yhteiskäyttöautot sopivat kaupunkiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.