Harlinin jättiprojekti

Tulevan Mannerheim-elokuvan ohjaaja Renny Harlin esiintyi vakuuttavasti Kuopiossa tiistaina. Hän on varma, että yli kymmenen miljoonan euron jättiprojekti onnistuu hyvin. Miehellä on tervettä itseluottamusta, joka on tarttunut kaikkiin suurelokuvan työntekijöihin.

Harlinin sanomaan on syytä uskoa. Mies on kiistattomasti ohjaajana kansainvälinen huippuammattilainen, joka on pätevöitynyt työhönsä Hollywoodissa. Hän esitteli Mannerheim-elokuvan nykyvaihetta erinomaisesti. Monet yksityiskohdat on jo nyt mietitty tarkkaan. Esimerkiksi maskeerauksesta ja lavastuksesta vastaavat Hollywoodin Oscar-elokuvia tekemässä olleet huippuammattilaiset. Mammuttiprojektin toteutus käynnistyy näkyvästi alkuviikosta, jolloin Joensuussa on määrä aloittaa juoksuhautojen kaivaminen.

Mannerheim-elokuvaa voinee verrata Tuntemattomaan sotilaaseen. Tuleva elokuva kerää valtavat katsojamäärät. Harlin lupaa, että elokuvaa levitetään ympäri maailmaa. Suomessa sillä on suuri merkitys. Elokuva painottaa, että sotamarsalkka Mannerheim oli sotapäällikkönä vertaansa vailla. Hän oli suuri suomalainen.

Harlin painotti, että elokuva tulee olemaan Suomen käyntikortti ulkomailla. Kotimaassa elokuvan odotetaan voimistavan isänmaallisuutta. Elokuva on tärkeä esimerkiksi niille varttuneille ihmisille, jotka elivät sodan aikana. Se tuo varmasti nykynuorisolle uutta tietoa sodasta ja sen taustoista. Elokuva kiinnostaa ihmisiä sisältönsä, tekniikkansa ja koskettavien sekä näyttävien kohtauksien vuoksi.

Mannerheim-elokuvalla kerrottua pahempi rahapula

Markku Rossi vaatii valtion rahaa Mannerheim-elokuvalle

Mannerheim-elokuvan teko keskeytetty

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.