Harlinin jättiprojekti

Tulevan Mannerheim-elokuvan ohjaaja Renny Harlin esiintyi vakuuttavasti Kuopiossa tiistaina. Hän on varma, että yli kymmenen miljoonan euron jättiprojekti onnistuu hyvin. Miehellä on tervettä itseluottamusta, joka on tarttunut kaikkiin suurelokuvan työntekijöihin.

Harlinin sanomaan on syytä uskoa. Mies on kiistattomasti ohjaajana kansainvälinen huippuammattilainen, joka on pätevöitynyt työhönsä Hollywoodissa. Hän esitteli Mannerheim-elokuvan nykyvaihetta erinomaisesti. Monet yksityiskohdat on jo nyt mietitty tarkkaan. Esimerkiksi maskeerauksesta ja lavastuksesta vastaavat Hollywoodin Oscar-elokuvia tekemässä olleet huippuammattilaiset. Mammuttiprojektin toteutus käynnistyy näkyvästi alkuviikosta, jolloin Joensuussa on määrä aloittaa juoksuhautojen kaivaminen.

Mannerheim-elokuvaa voinee verrata Tuntemattomaan sotilaaseen. Tuleva elokuva kerää valtavat katsojamäärät. Harlin lupaa, että elokuvaa levitetään ympäri maailmaa. Suomessa sillä on suuri merkitys. Elokuva painottaa, että sotamarsalkka Mannerheim oli sotapäällikkönä vertaansa vailla. Hän oli suuri suomalainen.

Harlin painotti, että elokuva tulee olemaan Suomen käyntikortti ulkomailla. Kotimaassa elokuvan odotetaan voimistavan isänmaallisuutta. Elokuva on tärkeä esimerkiksi niille varttuneille ihmisille, jotka elivät sodan aikana. Se tuo varmasti nykynuorisolle uutta tietoa sodasta ja sen taustoista. Elokuva kiinnostaa ihmisiä sisältönsä, tekniikkansa ja koskettavien sekä näyttävien kohtauksien vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mannerheim-elokuvalla kerrottua pahempi rahapula

Markku Rossi vaatii valtion rahaa Mannerheim-elokuvalle

Mannerheim-elokuvan teko keskeytetty

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.