Hartikaisella tulikaste

Kanadasta kantautui Kuopioon iloisia uutisia alkuviikosta, kun KalPan 20-vuotias kasvatti Teemu Hartikainen sai kutsun ensimmäiseen NHL-peliinsä. Hän pelaa NHL-seura Edmonton Oilersin riveissä torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Vastustajana on Phoenix Coyotes.

Hartikainen oli jo junioriaikana suurlupaus ja nousi nopeasti edustusjoukkueeseen. Miehen kehitys SM-liigassa oli näyttävää. Sama tahti on jatkunut AHL:n Oklahoma City Baronsissa, jossa kuopiolaishyökkääjä on 42 tehopistettä tähän mennessä tällä kaudella.

Monet asiantuntijat arvioivat, että Hartikainen pääsee pitkälle maailman arvostetuimmassa jääkiekon ammattilaisliigassa. Hyvät esitykset ovat mannaa suomalaiselle jääkiekkoilulle ja kasvattajaseura KalPalle.

KalPan värit ovat vahvasti esillä NHL:ssa tänä päivänä. Liigan kirkkaimpiin tähtiin kuuluvat hyökkääjä Olli Jokinen ja puolustaja Kimmo Timonen. Aikaisemmin miljoonajäillä ovat pelanneet myös Sami Kapanen, Jarmo Kekäläinen, Jussi Timonen, Marko Tuomainen ja Mikko Jokela.

Kapasen palattua Kuopioon myös KalPan toiminta sai kokonaan uuden ilmeen. Seura taistelee mitaleista tämän kauden SM-liigassa. KalPan kannattajat toivovat, että nyt rahajäillä pelaavat ex-kuopiolaiset palaisivat myöhemmin vahvistamaan kasvattajaseuransa organisaatiota Kapasen tapaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.