Heikkinen on vahva ehdokas Vehviläisen tilalle

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ilmoitti Suomenmaan kolumnissaan torstaina, ettei hän tavoittele jatkokautta keskustan varapuheenjohtajuudelleen ensi kesäkuussa Seinäjoella järjestettävässä puoluekokouksessa.

Hän perustelee kantaansa sillä, että puolue tarvitsee uusia sitoutuneita ihmisiä vastuupaikoille.

Kiuruvetinen kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen ilmoitti saman tien Facebookissa, että hän harkitsee ehdokkuutta varapuheenjohtajakisassa vakavasti. Lisäksi kansanedustaja Anne Kalmari Kivijärveltä on ilmoittautunut kisaan. Lietolainen politiikan tutkija Annina Ruottu harkitsee ehdokkuutta.

Puheenjohtaja Juha Sipilän varjossa varapuheenjohtajuudet nousevat puoluekokouksen asialistalla tavanomaista korkeammalle.

Tällä hetkellä keskustan varapuheenjohtajia ovat Vehviläisen ohella Annika Saarikko ja Juha Rehula, joka on kertonut tavoittelevansa jatkokautta. Saarikko sen sijaan luopuu tehtävästä. Hänestä tulee perhe- ja perusturvaministeri ensi vuonna eli vaalikauden puolivälissä. Rehula väistyy ministerin paikalta.

Pielavetinen kansanedustaja Elsi Katainen ei pyri varapuheenjohtajaksi, koska on jo naisjärjestön puheenjohtaja sekä eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja. Katainen on ollut ehdolla varapuheenjohtajaksi vuosien 2008 ja 2010 puoluekokouksissa. Viimeksikään Katainen ei lähtenyt ehdolle.

Heikkisen tilaisuus nousta puheenjohtajistoon on kenties nyt tullut. Itäsuomalaisittain on joka tapauksessa tärkeää, että alueen edustajia on vaikutusvaltaisilla paikoilla kaikissa puolueissa mahdollisimman paljon.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.