Herätys, KYS

Jyväskylä haluaa tulevaisuudessa ostaa erikoissairaanhoidon palveluja myös Tampereen yliopistolliselta sairaalalta. Tähän saakka Keski-Suomi on kuulunut KYSin erityisvastuualueeseen tai ns. miljoonapiiriin. Jyväskylän päätös on keskeinen koko Keski-Suomen ratkaisuissa.

Päätöstään tähyillä Pirkanmaalle kaupungin johto perustelee Jyväskylän ja Tampereen hyvillä suhteilla. Kummasti kuitenkin vaikuttaa siltä, että hinku on jossain määrin poliittinen, sekä alue- että yliopistopoliittinen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veikko Koskinen (sd.) sanoo suoraan, että jos pitää suuntautua, niin mieluummin Tampereelle.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson on diplomaattisempi, mutta toteaa hänkin, että tulevaisuudessa joudutaan pohtimaan, kannattaako yhteistyötä tehdä kahteen suuntaan.

Jyväskylän suunnanmuutokseen vaikuttaa ylipistoallianssi Jyväskylän yliopiston, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen korkeakoulun välillä.

Tampereen suuntaan liputtavat Andersson ja Koskinen eivät tunnu paljoa laittavan painoa sille, että yhteistyö KYSin kanssa on vankalla pohjalla ja tulokset hyviä. Palvelu on korkeatasoista ja hinta-laatu-suhde erittäin kilpailukykyinen. Onneksi Jyväskylän päättäjissä on myös Kuopion suunnan kannattajia.

Keski-Suomen asiakkuuksien menettäminen aiheuttaisi ison loven KYSin asiakaskuntaan ja myös tuloihin. Jos Keski-Suomen asiakkuudet menetetään osittain tai kokonaan, olisi se erittäin valitettavaa. Vaikutus olisi huono myös koulutuksen ja tutkimuksen kannalta.

Itä-Suomen yliopiston sekä lääketieteen laitoksen johdon on tehtävä nyt kaikkensa jyväskyläläisten vakuuttamiseksi. Vai aiotaanko täällä katsoa tumput hankeen pudonneina, kun iso asiakas suuntaa ostonsa toisaalle?

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.