Herätys, KYS

Jyväskylä haluaa tulevaisuudessa ostaa erikoissairaanhoidon palveluja myös Tampereen yliopistolliselta sairaalalta. Tähän saakka Keski-Suomi on kuulunut KYSin erityisvastuualueeseen tai ns. miljoonapiiriin. Jyväskylän päätös on keskeinen koko Keski-Suomen ratkaisuissa.

Päätöstään tähyillä Pirkanmaalle kaupungin johto perustelee Jyväskylän ja Tampereen hyvillä suhteilla. Kummasti kuitenkin vaikuttaa siltä, että hinku on jossain määrin poliittinen, sekä alue- että yliopistopoliittinen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veikko Koskinen (sd.) sanoo suoraan, että jos pitää suuntautua, niin mieluummin Tampereelle.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson on diplomaattisempi, mutta toteaa hänkin, että tulevaisuudessa joudutaan pohtimaan, kannattaako yhteistyötä tehdä kahteen suuntaan.

Jyväskylän suunnanmuutokseen vaikuttaa ylipistoallianssi Jyväskylän yliopiston, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen korkeakoulun välillä.

Tampereen suuntaan liputtavat Andersson ja Koskinen eivät tunnu paljoa laittavan painoa sille, että yhteistyö KYSin kanssa on vankalla pohjalla ja tulokset hyviä. Palvelu on korkeatasoista ja hinta-laatu-suhde erittäin kilpailukykyinen. Onneksi Jyväskylän päättäjissä on myös Kuopion suunnan kannattajia.

Keski-Suomen asiakkuuksien menettäminen aiheuttaisi ison loven KYSin asiakaskuntaan ja myös tuloihin. Jos Keski-Suomen asiakkuudet menetetään osittain tai kokonaan, olisi se erittäin valitettavaa. Vaikutus olisi huono myös koulutuksen ja tutkimuksen kannalta.

Itä-Suomen yliopiston sekä lääketieteen laitoksen johdon on tehtävä nyt kaikkensa jyväskyläläisten vakuuttamiseksi. Vai aiotaanko täällä katsoa tumput hankeen pudonneina, kun iso asiakas suuntaa ostonsa toisaalle?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Elävä kaupunki on epäselvä

Vanhemmuuden taikaa

Vesilaitoksia pitää kannustaa korjauksiin

Karjalan myyntiin olisi ollut paha tarttua

Läheltä ja vieläpä maukasta

Zelenskyn voitto avaa uusia näköaloja

Euroopan unioni ei ole jäsenvaltioilleen tavaratalo

On aika puhua kasvien geenieditoinnista

Olemme tähtipölyä, lensimme Kuuhun

Mätäkuun juttuja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.