Herätys, KYS

Jyväskylä haluaa tulevaisuudessa ostaa erikoissairaanhoidon palveluja myös Tampereen yliopistolliselta sairaalalta. Tähän saakka Keski-Suomi on kuulunut KYSin erityisvastuualueeseen tai ns. miljoonapiiriin. Jyväskylän päätös on keskeinen koko Keski-Suomen ratkaisuissa.

Päätöstään tähyillä Pirkanmaalle kaupungin johto perustelee Jyväskylän ja Tampereen hyvillä suhteilla. Kummasti kuitenkin vaikuttaa siltä, että hinku on jossain määrin poliittinen, sekä alue- että yliopistopoliittinen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veikko Koskinen (sd.) sanoo suoraan, että jos pitää suuntautua, niin mieluummin Tampereelle.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson on diplomaattisempi, mutta toteaa hänkin, että tulevaisuudessa joudutaan pohtimaan, kannattaako yhteistyötä tehdä kahteen suuntaan.

Jyväskylän suunnanmuutokseen vaikuttaa ylipistoallianssi Jyväskylän yliopiston, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen korkeakoulun välillä.

Tampereen suuntaan liputtavat Andersson ja Koskinen eivät tunnu paljoa laittavan painoa sille, että yhteistyö KYSin kanssa on vankalla pohjalla ja tulokset hyviä. Palvelu on korkeatasoista ja hinta-laatu-suhde erittäin kilpailukykyinen. Onneksi Jyväskylän päättäjissä on myös Kuopion suunnan kannattajia.

Keski-Suomen asiakkuuksien menettäminen aiheuttaisi ison loven KYSin asiakaskuntaan ja myös tuloihin. Jos Keski-Suomen asiakkuudet menetetään osittain tai kokonaan, olisi se erittäin valitettavaa. Vaikutus olisi huono myös koulutuksen ja tutkimuksen kannalta.

Itä-Suomen yliopiston sekä lääketieteen laitoksen johdon on tehtävä nyt kaikkensa jyväskyläläisten vakuuttamiseksi. Vai aiotaanko täällä katsoa tumput hankeen pudonneina, kun iso asiakas suuntaa ostonsa toisaalle?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hajaannus alkaa uskontotunnilta

Koulu on työyhteisö siinä missä mikä muu tahansa

Savon yrityksillä lupaavia hankkeita

Keski-Suomella on kyynärpäät korkealla

Puheet kovenevat työtaistelu-uhan alla

Vuoden urheilija-listani on kääntynyt vuosi vuodelta enemmän joukkueurheilun suuntaan

Putin johtaa Venäjää hamaan tulevaisuuteen

Tämän päivän Pepit maailman reunoilla

Demokraateilla haussa paras haastaja Trumpille

Vesilinnut avun tarpeessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.