Hieno tilaisuus mopoilijoille

Jokakesäinen keskustelu häiritsevästä mopoajosta on tänäkin vuonna ottanut kierroksia muun muassa Rautalammilla ja Kuopiossa. Julkisuudessa nuoret ovat kerta toisensa jälkeen vakuuttaneet, että taajamissa pyöriminen loppuu, kunhan harrastukselle vain osoitetaan sallittu paikka.

Varsinaisia mopoilulle tarkoitettuja ajoalueita on koko maassa harvassa, mutta maanantaina sellainen avattiin Nilsiässä.

Ajoharjoittelu- ja kokoontumispaikka on saatu aikaan talkootyöllä ja Kuopion kaupungin myöntämällä 18 000 euron tuella. Lähistöllä ei sijaitse asutusta, joten radalla voi keulia ja kaasutella niin paljon kuin sielu sietää.

Kokonaan mopoilu ei poistu Nilsiänkään keskustasta. Läpiajo on jatkossakin hyväksyttävää, mutta edestakaisen päristelyn on syytä loppua.

Rälläämistä lienee harrastettu niin kauan kuin on ollut mopojakin. Kohtuullisessa määrin sitä on taajamissa myös siedettävä, mutta ei esimerkiksi yöaikaan.

Ajoalue on moponuorille ennen kaikkea tilaisuus osoittaa, että harrastus on vilpitön eikä tarkoituksena ole ollut meluhaitan aiheuttaminen. Jos taajama todella rauhoittuu häiriöajolta, Nilsiän kokemusten perusteella voidaan harkita vastaavaa investointia muuallakin Kuopiossa ja Pohjois-Savossa.

Nilsiän hanke on hieno esimerkki ongelmien ratkomisesta yhteistyössä nuorten, kunnan nuorisotoimen ja kolmannen sektorin kesken. Jatkossa on mopoharrastajien vuoro osoittaa, että he ovat luottamuksen arvoisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vain hyvien ominaisuuksien haluaisi periytyvän, mutta se ei mene niin

Helppoja keinoja tulisi käyttää ennen vaikeita

Vakoojia ja populaarikulttuuria

Räjähdyksestä katastrofi kovaonniselle Libanonille

Uimareilla kelpo oltavat Kuopiossa

Päivän päähän näkee hämärästi

Koulujen määrä tuskin puolittuu loputtomiin

Rahalla saa ja hevosella pääsee

KPY:n uudet linjaukset ovat välttämättömiä

Valmistajatkin odottavat maskisuositusta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.