Hiihtäjät taas huipulla

Suomen maastohiihtäjät ovat palanneet maailman huipulle. Paluu voittojen tielle ei ole ollut helppo Lahden MM-hiihtojen dopingskandaalin jälkeen. Tämän päivän huippuhiihtäjillä on ollut rasitteenaan maamme hiihdon tahrautunut maine, vaikka he eivät itse olekaan syyllistyneet mihinkään väärään. Suomen tähtihiihtäjät pyrkivät teoillaan rakentamaan myönteistä imagoa lajista ja palauttamaan myös suuren yleisön luottamuksen maastohiihtoon.

Suomen Hiihtoliitolla, sen johtajilla, valmentajilla, lääkäreillä ja huoltajilla on erityisen suuri vastuu luottamuksen palauttamisessa ja imagon kirkastamisessa. Dopingaineisiin liittyvät sotkut ja epäselvyydet ovat varjostaneet lajia lähes koko 2000-luvun. Liiton johdon on seistävä yksiselitteisesti puhtaan urheilun takana ja valvottava, että urheilijat, valmentajat ja huoltoporras pysyvät ruodussa. Suomella ei ole varaa yhteenkään dopingskandaaliin.

Suomen maastohiihdossa on onneksi päästy rehellisen työn makuun.Tuntuu todella hyvältä seurata esimerkiksi Suomen naishiihtäjien menestystä. Uudenvuoden aattona Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen ottivat kaksoisvoiton Tour de Skin perinteisen tavan 9 kilometrin kilpailussa Tshekin Nove Mestossa. Menestystä on tullut myös aiemmissa maailman cupin osakilpailuissa. Kiitos kuuluu myös Riitta-Liisa Roposelle ja Pirjo Muraselle, joiden kunto on nousujohteinen.

Maastohiihto ei lepää pelkästään naisten varassa. Miesten puolella on myös havaittavissa kehitystä. On syytä uskoa, että mieshiihtäjämmekin menestyvät Sami Jauhojärven johdolla kansainvälisissä arvokisoissa.

Maastohiihto, yhdistetty ja mäkihyppy ovat perinteisiä suomalaisia talviurheilulajeja. Niihin tulee edelleen panostaa. Puhtain keinoin saavutetun menestyksen myötä sponsoritkin palaavat tuttujen lajien pariin. Suomi tekee parhaillaan paluuta maailman huipulle ja tälle työlle pitää toivoa parhainta menestystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.