Hiihtolomalla voi katsoa myös ihan lähelle

Tänään on Itä- ja Pohjois-Suomen kouluissa hiljaista, kun on virallisesti hiihtoloman ensimmäinen päivä. Ne koululaiset, jotka ovat lähteneet perheineen joko kauas etelän lämpöön tai pohjoisen hangille, ovat menneet jo. Osa koulukkaista on jäänyt kotiin joko pakon edessä tai ihan vapaaehtoisesti.

Joku on kenties oivaltanut, että mäenlaskun vuoksi ei tarvitse lähteä Lappiin, kun on Tahko – tai oma takapiha. Toinen on ehkä todennut, että lämpöä kyllä löytyy, jos sitä kaipaa, esimerkiksi maakunnan kylpylöistä.

Olipa hiihtolomailu kotikulmilla oma valinta tai ei, vapaista päivistä kannattaa ottaa ilo irti ja tehdä jotakin sellaista, mitä ei koulupäivien iltoina tai tavallisina viikonloppuvapaina tule tehneeksi. Vähälläkin rahalla pärjää.

Talvi tarjoaa tänä keväänä poikkeuksellisen paljon mahdollisuuksia kulkea luonnossa.

Pieni pakkanen ei haittaa kulkemista metsässä joko hiihtäen, lumikenkäillen tai vaikka umpihangessa tarpoen. Uusia elämyksiä voi löytyä vaikka lähimetsästä, missä saattaa esimerkiksi vanhaan variksenpesään asettunut sarvipöllö tervehtiä kuutamossa kulkevaa.

Paksujen hankien ansiosta hiihtämällä voi ehkä nousta myös sen kukkulan päälle, jonne ei kesällä ole mitenkään jaksanut vaikeakulkuisen maaston läpi tarpoa. Kallaveden jäällä puolestaan pääsee kävellenkin kulkemaan saariin, joista muutamissa on oivallista viettää pieni lepohetki laavun nuotiopaikalla makkaraa paistaen ja eväitä syöden. Ja sitten voi tietysti pilkkiä kalakukkoahvenia itselle tai naapurin mummolle.

Tärkeintä lomalla on virkistyä ja rentoutua, että jaksaa taas käydä koulua ja tehdä töitä. Kesään on vielä pitkä, joskin valoisa matka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.