Hiljaa hyvä tulee

Kuopion Palloseura on kauden ensimmäisellä puolikkaalla tehnyt jalkapallossa sen minkä KalPa kiekkoliigassa. Seura on ihastuttanut otteillaan ja saattanut häpeään niin sanotut asiantuntijat. He pitivät kuopiolaisia potentiaalisimpana putoajana.

Kun KuPS voitti lauantaina Helsingin Jalkapalloklubin, voi vain todeta, että paljon on tapahtunut sarja-avauksen jälkeen. Tuolloin HJK kaatoi KuPSin 0-5. Keltamustat olivat keskuskentällä eksyksissä kuin kompassinsa kadottanut suunnistaja. Nyt KuPS on sarjan kolmonen, materiaaliltaan ylivertainen sarjajohtaja on voitettu ja kuopiolaisia tituleerataan kauden kohujoukkueeksi.

Yhdistävä tekijä KalPalle ja KuPSille on, että menestystä ei ole rakennettu raa'asti rahalla. Yhteistä myös on muutaman kokeneen pelaajan panos, joiden myötä nuoret kyvyt ovat saaneet näytön paikan. Kalpassa Sami Kapasen tulo oli ensiarvoisen tärkeää Teemu Hartikaisen tasoisille talenteille. Kapanen toi uskottavuuden myös talouspuolelle.

Ari Lahti pitää KuPSissa tiukasti talousnyöreistä kiinni. Joukkue on rakennettu valmentaja Esa Pekosen pelifilosofian näköiseksi voimavarojen mukaan. Paluumuuttaja Pietari Holopainen ei ole kokemuksella pilattu, mutta taitojensa lisäksi hän tuo joukkueeseen johtajuutta. Maalien ohella Dickson Nwakaeme on seuran markkinoijille unelmatapaus.

Yleisö löysi pitkän korpivaelluksen jälkeen KalPan. Nyt KuPS tekee samaa samalla maltilla. Olettaa sopii, että kahdestoista pelaaja eli yleisö tulee katsomoon vieläkin runsaslukuisampana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.