Hiltulanlahden muutos johti uuteen kouluun

Aivan uusi koulurakennus on aina mukava uutinen. Maanantaina yksi sellainen avasi ovensa Kuopion Hiltulanlahdessa. Lapset pääsevät oppimaan ja opettelemaan uusia asioita upeissa tiloissa, joissa sisäilmaongelmat eivät kiusaa ja kaikessa rakentamisessa on tähdätty nimenomaan koululaisten parhaaseen.

Kuopion asutuksen laajentumisen seurauksena Hiltulanlahden vanha koulu vaihtui uuteen, koska lähes satavuotiaan koulun tilat kävivät viipalekoulun tuomasta lisätilastakin huolimatta auttamattoman ahtaiksi. Oppilaita on nyt 175, joskin yksi neljästä 200 oppimisympäristöstä on väistötilana Kaislastenlahden koulun 60 oppilaan käytössä. Rakennuksessa toimii myös päiväkoti ja esikoulu, joissa lapsia on 185.

Uuden koulun rakentamisen tarve on ollut pitkään tiedossa. Kehitys oli nähtävissä heti sen jälkeen kun kävi selväksi, että Kuopio ei voi laajentua pohjoiseen ja viimeistään silloin, kun asuntojen rakentaminen käynnistyi 2015.

Hiltulanlahden kylä kasvaa edelleen ja liikenneyhteydet paranevat, kun rakentaminen levittäytyy yhä laajemmalle kummallekin puolelle vanhaa viitostietä ja moottoritien länsipuolellekin sekä lopulta Puutossalmenkin suuntaan. Kaukoviisaasti uusi koulu on tehty niin, että sitä on helppo laajentaa vielä 150 oppilaan verran.

Hiltulanlahden kehitys osoittaa esimerkillään, miten valtavasti lapsiperheet vaikuttavat elinympäristöönsä. Uneliaan eteläkuopiolaisen maalaiskylän koko olemus on virkistynyt. Yksityisiä palveluntarjoajia ilmestynee alueelle varsin nopeasti, vaikka Matkuksen kauppakeskus onkin melko lähellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kesälomareissulle kotimaassa tuli hintaa – toki halvemmallakin olisi päässyt

Talouden karu arki vähitellen valkenemassa

Joulu ja olut varmoja matkailuvaltteja

Tarvitsemme liittolaisia

Alas Kiven portaita

SAK:ta ei pidä päästää isännöimään hallitusta

Vetovoimaisuus edellyttää ylläpitotoimia

Viuhka-Suomi

Olen sisällöllinen väliinputoaja

Kuvakukon tapaus herättää paljon kysymyksiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.