Hinnat karkaavat käsistä

Asumiskustannukset ovat kovassa nousussa. Tilastokeskuksen tuoreen raportin mukaan kiinteistöjen ylläpitokustannukset kallistuivat viime vuoden loka–joulukuussa reilut yhdeksän prosenttia. Kustannuksia kasvattivat erityisesti lämmityskulut.

Ihmisille ei ole luvassa helpotusta lähivuosinakaan. Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto arvioivat, että tänä vuonna asuinkustannuksia nostavat esimerkiksi verojen korotukset, vesimaksut sekä huolto- ja siivoustöiden kallistuminen.

Maan hallitukselta on odotettavissa lisää erilaisten maksujen ja verojen korotuksia keväällä. Ne heijastuvat vääjäämättömästi asumisen hintaan. Paineita lisää myös korjausrakennusalan ylikuumeneminen suurissa asutuskeskuksissa.

Hyvää on, että sähkön hinnan nousu on taittumassa. Raakaöljyn hintakin on kohtuullisen vakaa tällä hetkellä. Hintapiikki voi kuitenkin tulla hyvin nopeasti esimerkiksi Iranin ydinprojektin myötä.

Hallituksen tulisi pitää huoli siitä, etteivät asumiskustannukset nousisi kohtuuttomiksi. Jo nyt esimerkiksi omistusasumisen hinta on karkaamassa käsistä.

Pellervon taloustutkimus todistaa, että jo nyt puolet keskituloisen yksinasujan käteen jäävistä tuloista menee omistusasumiseen. Se on ehdottomasti liikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.